AKO Carrousel voortaan opgenomen in MagWorld: één plek voor tijdschriften

Tijdschriftenketen AKO voert niet langer twee aparte iPad-app voor magazines, maar heeft de AKO Carrousel opgeslokt tot de app MagWorld. Dat is nu het centrale punt voor previews van bladen en het kopen ervan.

AKO MagWorld gratis kranten op iPadDe tijdschriften- en boekenketen AKO voert niet langer twee verschillende apps voor de iPad. Voortaan kan je previews van tijdschriften bekijken, online shoppen voor nieuwe abonnementen en de nummers downloaden in de MagWorld-app. Daarmee is de losstaande app AKO Carrousel komen te vervallen. Daarmee is een einde gemaakt aan de verwarring tussen de twee applicaties met overlappende functies.


Toch is de AKO niet heel erg duidelijk met het beschrijven van het nieuwe app-beleid. De update-tekst van MagWorld luidt letterlijk:

De populaire AKO Carrousel is onderdeel van de AKO App geworden. Bij het aanschaffen van nieuwe publicaties verlaat je niet meer de App.

MagWorld van AKO iPadDaarmee wordt in dit geval MagWorld de AKO-app genoemd. Eerder stuitten we er bij het schrijven over de verkrijgbaarheid van De Pers, de Metro en de Spits in MagWorld op. Toen beschreef AKO al dat de gratis dagbladen te downloaden zouden zijn in de AKO Tijdschriften-app. Geen van de applicaties heet echter de AKO-app of AKO Tijdschriften-app.

Volgens de klantenservice van MagWorld is het volgende aangepast in de nieuwe versie:

De vernieuwde app werkt inderdaad anders. Voor deze update werd men na het verlaten van het scherm ‘mijn bladen’ omgeleid naar de shop via de website. Nu is dit geïntegreerd, waardoor de wisseling van shop naar de bladen en vice versa soepeler verloopt.

De carrousel is een weergave van alle te koop staande magazines in de AKO App. Voorheen was dit een aparte losstaande en los te installeren app, nu is deze carrousel die ook een preview geeft van elk blad in de app geïntegreerd.

Downloaden: MagWorld (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.