AKO MagWorld voor iPad: Nederlandse digitale tijdschriften

AKO MagWorld is een applicatie waarmee je digitale magazines kunt aanschaffen. Er staan bekende namen in het aanbod, zoals Weekend, Quote en Elle.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ako magazineHet is op de iPad lang niet elke dag feest met mooie nieuwe Nederlandse apps, maar vandaag is er toch weer een topapplicatie bijgekomen waar veel Nederlandse gebruikers plezier van zullen hebben: MagWorld. MagWorld is de AKO Tijdschriften App, een digitale kiosk waar je allerlei bekende magazines op de iPad kunt downloaden.

Na het installeren van de app moet je eerst een account aanmaken voor de AKO-winkel. Je vult een e-mailadres en wachtwoord, geslacht en geboortejaar in en kunt beginnen met het bladeren door de tijdschriften. Het afrekenen van losse nummers gebeurt via PayPal, dus daar zul je ook een account moeten hebben.

ako magworldDe app bestaat uit drie tabbladen: Mijn bladen, AKO en Uitgelicht. Wie al bekend is met Zinio, zal ontdekken dat het principe ongeveer hetzelfde is. Je kunt een los nummer aanschaffen en bij een deel van de bladen ook een abonnement afsluiten. Een voorbeeld: het roddelblad Weekend kost €1,50 voor een los nummer en een abonnement van 10 nummers kost €10. Een ander voorbeeld: het blad Koken & Genieten kost in de boekhandel €2,95 maar als digitaal magazine €1,95. Zo wordt het redelijk aantrekkelijk om tijdschriften op je iPad te gaan lezen. Het aanbod is ook behoorlijk breed: Vriendin, HP/De Tijd, AvantGarde, Glossy, Scientific American, C’T, Smartphone Magazine, Elle, Quote, Italië Magazine, Royalty… voor elke doelgroep is wel iets te vinden. Binnenkort komen er nog meer bladen bij, zoals Quest, Glamour, National Geographic Magazine en andere. Je kunt op elke cover inzoomen, maar je kunt niet de inhoudsopgave of de eerste pagina’s van alle tijdschriften inzien.

Op het tabblad ‘Mijn bladen’ zie je de reeds gekochte tijdschriften. Het tabblad ‘Uitgelicht’ bevat een collage van enkele tijdschriften (Weekend, Primo, HP/De Tijd, iCreate, Girlz! en AvantGarde). Bij deze tijdschriften kun je wel een paar pagina’s inzien. Tik je op het tabblad ‘AKO’, dan verlaat je de app en ga je naar de website ipad.magworld.nl, waar je het complete aanbod van tijdschriften vindt. Je hebt de app dus aanvankelijk niet nodig om de tijdschriften te kunnen kopen. Het kiezen en afrekenen gebeurt namelijk in de browser. Het downloaden van de magazines doe je echter in de app: op het tabblad ‘Mijn bladen’ zie je de download verschijnen en na een paar minuten staat je tijdschrift klaar om te lezen.

Op zich is de AKO MagWorld-applicatie niet uniek. Toevallig heb ik gisteren via de site Magzine.nu ook een tijdschrift aangeschaft. Er zit geen app bij, maar die is wel in ontwikkeling. De werkwijze is hetzelfde: je schaft met PayPal (of met een van de andere ondersteunde betaalmethoden) een tijdschrift aan en kunt deze daarna als pdf-bestand downloaden. Toch heeft AKO een tweetal pluspunten:

  • Het aanbod is veel groter en interessanter (veel bekende bladen).
  • Je hoeft de pdf niet meer handmatig in iBooks te slepen om te kunnen lezen, maar hij verschijnt automatisch in de app.

Dat laatste punt maakt het lezen van tijdschriften echt veel makkelijker dan het werken met handmatige pdf-downloads die je zelf in een app moet importeren. Het gaat bij AKO overigens wel om gewone pdf-bestanden.

Downloaden: AKO MagWorld (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2010, 12:27
Categorieën Amusement, Kiosk, Nederlandse apps
Onderwerp tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.