Airfoil heeft met versie 5 een flinke update gekregen.

Met Airfoil 5 stream je audio naar alle Bluetooth- en AirPlay-speakers in je huis

Met Airfoil 5 kun je vanaf nu ook geluid vanaf je Mac rechtstreeks naar een Bluetooth-speaker of koptelefoon streamen. Airfoil kon dit tot voorheen alleen met AirPlay-apparaten.

Airfoil heeft met versie 5 een flinke update gekregen.

Airfoil was al een handige Mac-app waarmee je muziek en audio van allerlei soorten apps en diensten via AirPlay kon streamen. Versie 5 van de app introduceert een aantal handige nieuwe functies, waaronder ondersteuning voor Bluetooth-speakers en koptelefoons. Ook heeft Airfoil 5 een nieuw likje verf gekregen.

Airfoil werkt met Bluetooth

Nu Airfoil Bluetooth ondersteunt, neemt het aantal apparaten die de app ondersteunen in een klap flink toe. Niet alleen AirPlay-ondersteunende apparaten als de Apple TV’s of AirPort Express, maar alle Bluetooth speakers en koptelefoons zijn nu met Airfoil te koppelen. Zo kun je vanaf je Mac bijvoorbeeld muziek van Spotify of iTunes naar een Bluetooth-speaker of andere computer sturen. Via de app kies je een audiobron uit, wat naast Spotify ook een browser als Safari of Chrome kan zijn.

Verbind meerdere Bluetooth-speakers met AirFoil 5

Vervolgens kies je naar welk apparaat je het geluid wilt versturen. Met Bluetooth is het nu zelfs mogelijk om meerdere apparaten tegelijk te koppelen, zodat je bijvoorbeeld hetzelfde nummer afspeelt op speakers in verschillende kamers van je huis.

Om dit wat makkelijker te maken, voegt Airfoil 5 te optie toe om speakers bij elkaar te zetten in een groep. Maak een groep voor je woonkamer, of voor alle speakers in je huis. Vervolgens kun je met een druk op de knop schakelen tussen verschillende groepen, zonder eerst met de afzonderlijke speakers verbinding te maken.

AIrfoil 5 voegt naast AirPlay ook Bluetooth-ondersteuning toe.

Ook handig: als je regelmatig per ongeluk verbinding maakt met speakers die op hetzelfde netwerk zitten, kun je ze nu verbergen. De gloednieuwe Silence Monitor weet wanneer iemand stopt met het streamen van audio, zodat de desbetreffende speaker weer beschikbaar wordt gesteld voor iemand anders die er muziek naar wil versturen.

Fanatieke gebruikers van de Equalizer om de muziek precies af te stemmen, kunnen hun instellingen voortaan opslaan. Zo kun je er met een druk op de knop naar terugkeren, en hoef je niet steeds met de verschillende schuifbalken aan de slag.

Airfoil Satellite (link), de bijbehorende iPhone-app, heeft ook een update gekregen zodat de app beter samenwerkt met Airfoil 5. Met Airfoil Satellite verandert je iPhone in een van de bronnen waar Airfoil het geluid naartoe kan sturen. Versie 1.1 van de app maakt van Airfoil Satellite een volwaardige afstandsbediening waarmee je de muziek kunt bedienen. Hierdoor is de oude Airfoil Remote-app overbodig geworden, en uit de App Store verwijderd.

Airfoil 5 gratis te proberen

Als je nieuwsgierig bent, kun je Airfoil 5 gratis downloaden en uitproberen. Na tien minuten gaat de kwaliteit van de audio die je streamt echter wel merkbaar achteruit. De app zal je dan vragen om een licentie voor de app aan te schaffen van $29 (€26). Heb je een oudere versie van Airfoil en wil je overstappen naar Airfoil 5 kost het $15,- (€13,-). Alle versies zijn te downloaden via de website van ontwikkelaar Rogue Amoeba. Om Airfoil 5 te draaien heb je een Mac nodig die draait op OS X 10.9 of hoger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2016, 20:49
Categorie Apps
Onderwerpen airfoil, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.