Airfoil Remote voor iPhone en iPad: afstandsbediening voor Airfoil

Met Airfoil op Mac en PC stream je muziek van verschillende bronnen naar draadloze speakers. De nieuwe Airfoil Remote app werkt als afstandsbediening voor dit systeem.

Airfoil remote logoDe desktopsoftware Airfoil kan nu ook worden bediend met de Airfoil Remote app voor iPhone en iPad. Airfoil wordt gebruikt om vanaf de Mac of Windows PC muziek via AirPlay te streamen naar allerlei verschillende apparaten. Het biedt extra mogelijkheden die standaard AirPlay niet heeft, zoals meerdere draadloze speakers tegelijk aansturen. In plaats van achter de computer te kruipen kun je Airfoil nu vanuit je luie stoel gebruiken. In de app kun je de verbonden apparaten bedienen maar ook bepalen welke bronnen er worden gebruikt. Voor de Airfoil Remote app moet €4,49 worden neergelegd.

Airfoil RemoteDe app voor iPhone en iPad heeft genoeg functies om als afstandsbediening van je Airfoil-systeem te gebruiken. Zo kun je met een simpele tik afzonderlijke luidsprekers aan- of uitzetten. Ook het volume is per speaker aan te passen. Met een mobiel apparaat is dat veel handiger dan een dekstop of laptop, omdat je zo op precies de juiste mix kunt regelen op de plek waar je de muziek daadwerkelijk hoort. Ook de bronnen kun je makkelijk beheren vanaf je iDevice. Vanuit de app bedien je diensten als Spotify en Rdio, of gewoon iTunes, en kun je nummers afspelen, pauzeren of overslaan. Dat kan zelfs met snelle tikken en vegen. Je kunt ook snel wisselen tussen de laatst gebruikte geluidsbronnen. Informatie over het actuele nummer of de artiest wordt op het scherm getoond. Om Airfoil te gebruiken heb je dus wel de software nodig op je computer. Deze is zowel voor Mac als Windows verkrijgbaar en kan worden aangeschaft via de website van Rogue Amoeba Software. De prijs bedraagt momenteel 25 dollar. Wie de software al heeft, moet zorgen dat deze is bijgewerkt tot versie 4.8 om de Airfoil Remote app te gebruiken.

Downloaden: Airfoil Remote (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2013, 16:58
Categorie Muziek
Onderwerp airfoil

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.