Advocaten kiezen voor iPhone, U2 voor BlackBerry

Advocaten stappen steeds vaker over van BlackBerry naar iPhone. De batterijduur is korter en ze missen het toetsenbordje, maar het scherm en de interface maken veel goed. U2 gaat in omgekeerde richting: ze laten Apple achter zich en kiezen voor de BlackBerry.

ipod u2Advocaten schijnen steeds vaker hun BlackBerry in te ruilen voor een iPhone. Het toetsenbordje en de langere batterijduur van de BlackBerry zijn prettig, maar de advocaten kiezen toch liever voor het grote scherm en de interface van de iPhone. De Ierse band U2 gaat in precies omgekeerde richting: voorheen hadden ze een warme relatie met Apple, maar nu hebben ze BlackBerry-maker RIM gekozen als hoofdsponsor voor hun nieuwe toernee.

RIM wordt hoofdsponsor van de U2 360 tour, de grootste toernee uit de geschiedenis van de band. Manager Paul McGuinness spreekt over een “gedeelde visie tussen RIM en U2” die zal leiden tot “innovatieve manieren om de mobiele muziekervaring op het Blackberry platform voor U2-fans te verbeteren” (vertaling van Macfreak.nl). RIM is al een tijdje bezig om hun BlackBerry’s interessanter te maken voor consumenten, door het toevoegen van multimediafuncties. Of dat gaat lukken? Jim Goldman van CNBC schreef gisteren dat de relatie tussen Apple en U2 de afgelopen tijd al een stuk koeler is geworden.

Jaren geleden presenteerden Bono en Jobs tijdens een persevenement gezamenlijk de nieuwste generatie iPods, waaronder een speciale U2-uitvoering met handtekeningen van de bandleden. Jobs omarmde Bono op het podium, waarna de muzikanten een paar liedjes speelden. De foto van Bono (zie hierboven) verscheen op productverpakkingen en ander reclamemateriaal van Apple. Tegenwoordig is Bono partner in Elevation Partners, een bedrijf dat 39 procent van de aandelen Palm in bezit heeft en dat wel eens leidt tot leuk bedoelde maar verwarrende titels als: Bono redt noodlijdend Palm.

Bij advocaten speelt een heel ander verhaal: de website Law.com sprak met een aantal grote advocatenkantoren, die overwegen om hun BlackBerry’s in te ruilen voor een iPhone, of dat al hebben gedaan. Toch lijkt de overstap nog niet helemaal geslaagd: de advocaten die in het artikel aan het woord komen, twijfelen nog of hebben nog steeds een BlackBerry op zak om te kunnen e-mailen met bijvoorbeeld Lotus Notes. Bij Chapman and Cutler zijn 160 advocaten overgestapt op de iPhone – meer dan de helft. Bij een ander kantoor zijn honderden medewerkers die iPhones gebruiken. Maar is het een trend? Het artikel brengt eigenlijk alleen ‘switchers’ in kaart en bevat geen statistieken over hoeveel advocatenfirma’s nu daadwerkelijk de overstap hebben gemaakt. Als het om twee procent van het totale aantal firma’s gaat is het nog geen nieuws.

Via: Law.com en Macworld (advocaten), MacFreak.nl (U2)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2009, 16:10
Categorie Achtergrond
Onderwerpen advocaten, blackberry

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.