Prototypes van vroege iPhone (Skankphone) via eBay te koop

Op eBay zijn twee prototypes van iPhones verschenen, voorzien van een betaversie van het iPhone OS. Eén ervan functioneert nog en toont een soort diagnostisch menu. De icoontjes zijn totaal anders, maar je kunt er wel mee bellen en internetten. Het besturingssysteem op het apparaat is versie 03.06.01_G (de eerste iPhones hadden 03.11.02_G) en de […]

ebay prototypesOp eBay zijn twee prototypes van iPhones verschenen, voorzien van een betaversie van het iPhone OS. Eén ervan functioneert nog en toont een soort diagnostisch menu. De icoontjes zijn totaal anders, maar je kunt er wel mee bellen en internetten. Het besturingssysteem op het apparaat is versie 03.06.01_G (de eerste iPhones hadden 03.11.02_G) en de koper kwam er na wat onderzoekwerk aan de hand van het serienummer achter dat de toestellen ongeveer zes maanden voordat de originele iPhone op de markt kwam, geproduceerd moeten zijn.


Gisteren verspreidde het nieuws over de iPhones zich voor het eerst en we hebben eens even aangekeken hoe de prijs zich ondertussen zou ontwikkelen. De teller stond aanvankelijk nog op slechts $70 (op deze website is ook een galerie met tien foto’s te zien) – een koopje! Maar nadat een paar websites er aandacht aan hadden besteed steeg dat naar de huidige prijs van $2000. De veiling eindigt over 1 dag en 12 uur.

iphone prototype

Interessant is dat de interface nog niet de icoontjes hebben, die we kennen. De camera schijnt ook allerlei testopties te hebben. SMS-berichten ontvangen kan wel, maar je kunt ze niet zelf verzenden. De prototypes hebben een plastic scherm in plaats van het glazen scherm op de huidige modellen. De telefoons werden intern Skankphone of ook wel Messagepad 3000 genoemd. Dat laatste is een verwijzing naar de vroegere Newton MessagePads die Apple begin jaren negentig heeft gemaakt.

Meer info: eBay
Via: Reghardware (tip van Michiel)
Ook dank aan: SuperDutch, Hans, Jeroen en Peer

Nieuwe (werkende) video geplaatst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2009, 22:38
Categorie iDevices
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.