Adobe maakt Flash-content geschikt voor iPhone en iPad

Adobe heeft aangekondigd dat ze Flash-content op iOS-apparaten toegankelijk gaan maken met eigen software. Op de server zullen de Flash-streams worden geconverteerd naar HTML5.

flash-builder-doosHet lijkt erop dat Adobe zich gewonnen geeft in het Flash-debat rondom de iPhone en iPad. Adobe heeft software aangekondigd waar mee je Flash-content kunt afspelen op een iOS-apparaat. Met software van derden was het afspelen van Flash-content al langer mogelijk, bijvoorbeeld met Skyfire Web Browser. Bij de oplossing van Adobe is gekozen voor een servermatige omzetting: een server past de Flash-stream aan en stuurt het daarna naar een iOS-apparaat. Bekijk je een bepaalde website op de desktop, dan zal het in Flash worden gepresenteerd. Dezelfde website op je iOS-apparaat zal echter in HTML5-formaat verschijnen.

Flash-ondersteuning met een Flash Player of plug-in is daardoor niet langer nodig. Overigens betekent het niet dat alle Flash-content afspeelbaar is op een iPhone of iPad. De site moet gemaakt zijn met Adobe Flash Server 4.5. Adobe kondigde afgelopen juni al aan, dat ze Adobe Flash Builder zouden aanpassen. Ook Flex 4.5 kreeg een opknapbeurt om de software geschikt te maken voor het maken van iOS-apps.

De oplossing van Adobe betekent eigenlijk dat ze zich gewonnen geven in de strijd met Apple omtrent Flash. Het plan was om voor iOS en diverse andere smartphoneplatformen een Flash-player uit te brengen, maar dat werd door Apple al snel gedwarsboomd. Steve Jobs vond dat Flash een achterhaalde technologie was. Op Android is het vanaf versie 2.2 wel mogelijk om Flash-content af te spelen, maar het vraagt veel van de processor. Het kunnen afspelen van Flash-content wordt nog wel veel gebruikt als argument om een Android-toestel te kopen.

Begin augustus maakte de bekende hacker Comex het mogelijk om Flash te installeren op een iPhone 4. Je moest het toestel er wel voor jailbreaken. Redmond Pie probeerde Frash, zoals de gekraakte versie van Flash heet, op een iPhone 3GS, iPad en iPod touch. Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe het werkt. De onofficiële methode blijft nodig voor bestaande websites, die niet met de nieuwste Adobe Flash Server 4.5 zijn gemaakt.

Meer info: Adobe

https://www.youtube.com/watch?v=vYVG-cKHPIE&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2011, 10:31
Categorie Apple
Onderwerpen adobe, android, flash, flexa, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.