Adobe, Belkin en Seagate niet naar Macworld

In januari zal Macworld het zonder drie grote exposanten moeten doen. Adobe had al eerder afgezegd, maar nu hebben ook Belkin en Seagate hun beursstand geannuleerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MacworldGezellig… Macworld! In januari zal de organisatie het echter zonder drie grote exposanten moeten doen. Van Adobe wisten we al langer dat ze hadden afgezegd, maar nu hebben ook Belkin en Seagate hun beursstand geannuleerd. Belkin had voorheen één van de grootste beursstands. Andere exposanten pakken het wat kleiner aan: Marware en Google gaan de beursstand verkleinen en daarnaast zijn er nog twee voorlopig onbekende bedrijven die hun beursstand willen verkleinen of alsnog gaan afzeggen. De verschuiving is af te lezen uit twee PDF-bestanden: de eerste is uit september 2008 en de andere laat de situatie in november 2008 zien.

De vrijvallende ruimte van Adobe is alweer ingevuld door twee andere bedrijven (Intuit en Software Mackiev), die daarmee dichter kunnen opschuiven naar de meest gewilde plekken rondom de beursstand van Apple. Elgato profiteert ook door naar een populairder plekje te verhuizen.

Meestal worden standruimtes op beurzen al maanden van tevoren gereserveerd, waardoor de late afzegging van bedrijven als Belkin en Seagate opvallend is. Van Belkin wordt gezegd dat ze de beursruimte ook al betaald hadden. Het zou bij grote beursstands als die van Adobe en Belkin gaan om een bedrag van minder dan $100.000. Dat klinkt veel, maar het schrappen van de aanwezigheid op Macworld levert daardoor niet meteen gigantische besparingen op. Bovendien is Adobe in San Francisco en Silicon Valley gevestigd, zodat de beurs voor het bedrijf nauwelijks tot extra reis- en verblijfkosten zou leiden.

Het aantal inschrijvingen van bezoekers schijnt ook met 20 procent te zijn gedaald ten opzichte van vorig jaar. Het voortbestaan van de beurs komt daardoor niet meteen in gevaar, maar het geeft wel aan dat bezoekers (en hun werkgevers) sterker op de kosten letten.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 20:55
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen apple, beurs, macworld, san francisco

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.