AT&T wil terug naar één smartphone-platform

iPhone-operator AT&T wil terug naar één smartphone-platform, om fragmentatie te voorkomen. Dat betekent overigens niet dat de iPhone binnenkort uit het assortiment gaat.

att-samsungiPhone-operator AT&T wil het liefst standaardiseren op één enkel besturingsysteem voor smartphones. De operator verwacht dat de meerderheid van de gebruikers rond 2014 voor een smartphone kiest, maar wil zich nu alvast voorbereiden zodat er geen fragmentatie ontstaat. Die fragmentatie maakt het namelijk moeilijk om mobiele applicaties te ontwikkelen. En welk platform wordt dat dan? De iPhone maakt weinig kans, want daarmee zou AT&T afhankelijk zijn van één toestel en toestelmaker.

Roger Smith, directeur ‘next generation services, data product realization’ kondigde de plannen aan op een Symbian Partner Event in San Francisco, waar hij Symbian goede kansen toedichtte.

De plannen lijken echter weinig gevolgen voor de iPhone-verkoop bij AT&T te hebben, want het gaat om een AT&T-smartphone die naast de iPhone zal worden aangeboden. Die eigen smartphone zal zoals gebruikelijk worden voorzien van operatorspecifieke aanpassingen en dan leveren meerdere platformen teveel gedoe op. “Whose support nightmare is that? It’s ours”, zei Smith. AT&T heeft tot nu toe gekozen voor Java-telefoons maar ondanks de belofte dat met Java alle compatibiliteitsproblemen zouden worden opgelost, leidde dat bij AT&T toch nog steeds tot fragmentatie. Smith gaf overigens toe dat zijn werkgever het beheer van de platformen niet goed heeft aangepakt.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2008, 11:40
Categorie iDevices
Onderwerpen platform, smartphone, symbian

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.