Adidas kondigt Fit Smart-sportarmband met iPhone-koppeling aan

De Adidas Fit Smart is een sportarmband met iPhone-koppeling, die vanaf augustus 2014 in de winkel ligt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

adidas fit smartAdidas heeft de Fit Smart aangekondigd, een sportarmband die je kunt synchroniseren met de miCoach-app voor iPhone. Het gaat een prijzige armband worden, want met €199 is ‘ie tweemaal zo duur als de sportarmband van marktleider Fitbit. Het nieuwe accessoire komt op een interessant moment op de markt: vlak voordat de iWatch wordt verwacht en vlak nadat aartsrivaal Nike met de Fuelband stopt. Opmerkelijk is dat Adidas niet voor zo compact mogelijk heeft gekozen. De Fit Smart is bijna net zo fors als een sporthorloge en maakt een nogal lompe indruk.

Het is niet bepaald een sierraad om je pols, terwijl het toch voor dagelijks gebruik bedoeld is. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart en wit en via 17 × 11 ledlampjes onder een laag siliconenrubber kun je de metingen aflezen. Dat doet denken aan de Fuelband, waarbij er ook geen schermpje aanwezig is, maar waarbij de data via ledlampjes te zien is. De Fit Smart meet hartslag, calorieën, snelheid tijdens het hardlopen, afgelegde afstand en staplengte. De armband kan 10 uur sportdata opslaan en werkt met drie knoppen. Synchroniseren doe je via Bluetooth.

fit_smart_kleuren

Maar waarom die hoge prijs? Dat ligt misschien aan de ingebouwde hartslagmeter, die je niet ziet in de meeste andere fitnessarmbanden. Toch verklaart dat niet helemaal het prijsverschil, want de Withings Pulse bevat ook een hartslagmeter en kost ‘maar’ €119. En de Withings Pulse laat ook zien dat een hartslagmeter zo’n accessoire niet veel dikker hoeft te maken.

De Adidas miCoach Fit Smart zal vanaf 15 augustus 2014 in de winkel liggen voor €199, wereldwijd. Hij weegt 58 gram.

adidas fit smart tracker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen adidas, fitness, fitnessarmband, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.