iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Vandaag: dit was woensdag 9 juli 2014

Vandaag op iCulture: het geheime wapen van Argentinië, roamingtarieven in het buitenland, Nike FuelBand-ontwikkelaars bij Apple in dienst, vingerverven op de iPad en nog veel meer.

sportstech-appleOp het moment dat dit artikel op iPhoneclub verschijnt, zit je waarschijnlijk met 17 miljoen andere Nederlanders voor de buis, om te kijken of Oranje gaat winnen van Argentinië. Wist je dat de Argentijnen fanatiek gebruiker zijn van de apps van Sportstec? Al tijdens de wedstrijd analyseren ze het gedrag van de tegenstander, om zo goed mogelijk in te spelen op de zwakke plekken. Dat wordt oppassen dus, maar gelukkig gebruikt het Nederlandse team precies dezelfde software. Wie weet de data het best te interpreteren: de Argentijn Marcelo Ramos of de Nederlander Max Reckers? Of wordt het toch gewoon de sterkste ploeg, die wint?

Nieuws

Apps

Rubrieken

  • In iCulture Deals hebben we een connectionkit voor de iPad en drie topgames die je zonder nadenken kunt installeren. Zo goed zijn ze.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
ProCyclingStats wielerrondes

  • De Antwerpse iPhone-app ProCyclingStats (gratis, afgebeeld) komt voor fans van wielrennen natuurlijk op een ideaal moment nu. In de applicatie kan je de prestaties en geschiedenis van races, teams en bekijken en krijg je elk uur bijgewerkte informatie en statistiek. Niet alleen nu van de Tour de France, maar ook van andere rondes met een abonnement.
  • Ontwikkelaars Arsen en Huy kwamen van derde wereldlanden en kregen tijdens het studeren in Westerse landen het idee om games te maken met advertenties, waarvan de advertentieinkomsten naar het goede doel gaan. Dat maakt het verder eenvoudige highscorespelletje Turtle Rock (gratis) wellicht de moeite. Het spel bracht tot dusver 600 dollar op: 300 dollar voor borstkanker, 300 voor Free Healthcare Campaingn.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.