Silent Circle laat je beveiligd bellen tussen 79 landen

Silent Circle heeft een belbundel aangekondigd waarmee je voor $14 per maand versleuteld kunt bellen naar het buitenland.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

blackphoneRyanAir iPhone vluchten app[/caption]Silent Circle heeft de jacht geopend op Skype. Ze kondigen een belbundel aan waarmee mensen in 79 landen versleuteld kunnen bellen. Dat je gesprekken met Skype niet veilig zijn, is inmiddels tot iedereen doorgedrongen. Maar wat is dan het alternatief? Het ‘Global Encrypted Calling Plan’ van Silent Circle dus. Die kost $12,95 per maand en is daarmee net iets goedkoper dan de $13,95 per maand die Skype rekent voor het Unlimited World-abonnement. Met als pluspunt dat de gesprekken versleuteld zijn.

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf wil tegelijk de telecommarkt opschudden. In een blogposting roemt CEO Mike Janke met name Eelco Blok van KPN en de Mexicaanse zakenman Carlos Slim van América Movíl als visionaire leiders. KPN verkoopt binnenkort de door Silent Circle ontwikkelde Blackphone, die sinds vorige week beschikbaar is.

De prijs van de Silent Circle-belbundel ligt niet alleen onder die van Skype, maar ook onder die van veel telecomproviders. Alle gesprekken worden versleuteld, maar alleen als twee Silent Circle-leden elkaar bellen. Bel ja naar een buitenstaander, dan is het gesprek versleuteld tot de server. Dat is een stuk veiliger dan Skype, dat na de onthullingen van Edward Snowden door sommige bedrijven al aan de kant is gezet.

Janke noemt in zijn blogpost vriend en collega Beat Geissler, een voormalige topman van Swisscom. Hij besteedde tot voor kort zo’n 2000 euro per maand aan roaming en gesprekken naar het buitenland. Nu is hij voor 30 euro per maand klaar. Roaming is volgens Janke goed voor zo’n 30% van de inkomsten van telecomproviders. Toch heeft Janke ook geen goed woord over voor Apple en diens fast follower Samsung. Die knijpen de telecomaanbieders alleen maar uit en eisen een percentage van de mobiele omzet op. Maar tegelijk kopieert Silent Circle dat boosaardige Apple graag, want de BlackPhone en de berichtenapp op de telefoon zijn sterk geïnspireerd door de iPhone.

De vraag is wel hoe snel bedrijven zullen overschakelen naar Silent Circle. Als je al jarenlang gewend bent om via de normale telefoonlijn te bellen met zakenrelaties stap je niet zomaar over naar zo’n relatief nieuwe aanbieder.

Downloaden: Silent Phone (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 21:44
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen geheim, silent circle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.