Adidas adizero F50 voetbalschoenen uitlezen met je iPhone

De nieuwe Adidas Adizero F50 voetbalschoenen zijn voorzien van een chip, die allerlei informatie vastlegt over je loopbewegingen. Er is ook een koppeling met iOS.

adidas adizeroHardloopschoenen met een Nike+-sensor die met je iPod of iPhone communiceert, kennen we al. Adidas bleef tot nu toe wat achter: ze hebben wel een flinke reeks miCoach-apparaatjes, maar die communiceren niet zomaar met je iPhone. Met de nieuwe voetbalschoenen Adidas adizero F50 is dat nu wel mogelijk. De schoenen zijn standaard al voorzien van een sensor, die je gemiddelde en maximale snelheid in de gaten houdt. Ook het aantal sprints en de tijdsduur van je activiteiten is te meten. De schoenen hebben ingebouwd flashgeheugen waarmee je 7 uur sportdata kunt vastleggen, dus twee tot drie wedstrijden.

Op de iPhone lees je vervolgens je trainingsgegevens af. De schoenen zijn nog niet officieel te koop, maar ze zijn al wel in pre-order te bestellen voor 280 dollar bij soccer.com. Helaas gaat het hier voorlopig alleen om voetbalschoenen, maar als het aanslaat zal Adidas wellicht ook schoenen voor andere sporten uitbrengen, zoals hardlopen. Adidas kondigde overigens ook Speed Cell-chips aan, waarmee je slimmer kunt fitnessen. Voor het promoten van de nieuwe voetbalschoenen heeft Adidas Lionel Messi ingeschakeld, zoals je hieronder kunt zien. Er is ook een langer filmpje gemaakt, waarin de functionaliteit van de schoenen wordt gedemonsteerd. Interessant daarbij, is dat het filmpje is opgenomen in het Adidas miCoach Performance Center bij Ajax. Ajax is wel vaker betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe Adidas-producten.

https://www.youtube.com/watch?v=lOCF20IWLLo

https://www.youtube.com/watch?v=9jw2i4b8znc

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2011, 14:40
Categorie Accessoires
Onderwerpen adidas, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.