Apple bezig met iCloud-werkzaamheden voor iTunes Match

De iCloud-bibliotheken van ontwikkelaars zullen worden gewist, zo waarschuwt Apple in een mailtje aan ontwikkelaars. De werkzaamheden zijn nodig ter voorbereiding op iTunes Match.

itunes-matchHeel wat mensen merkten vannacht dat er een storing was bij iCloud. Die storing zou wel eens te maken kunnen hebben met werkzaamheden, die Apple achter de schermen uitvoert. In een mailtje aan ontwikkelaars heeft Apple laten weten dat ze zich voorbereiden op iTunes Match. Daarom zullen alle huidige iCloud-bibliotheken worden gewist op zaterdag om 10:00 AM PST (dus zaterdagavond Nederlandse tijd). Apple is al sinds augustus bezig met het testen van iTunes Match. Het wissen van de iCloud-bibliotheken is daarbij een standaardprocedure geworden. Voor gewone gebruikers verandert er niets.

De werkzaamheden hebben namelijk alleen betrekking op ontwikkelaars die iCloud hebben gebruikt voor testdoeleinden. Ook is iTunes Match op dit moment voor Europese gebruikers nog niet relevant, omdat Apple zich in de testperiode alleen richt op geregistreerde ontwikkelaars in de Verenigde Staten. Om zich voor te bereiden op het onderhoud, raadt Apple de ontwikkelaars aan om iTunes Match op alle computers uit te schakelen. Muzieknummers die op je computer staan, zullen niet worden gewist. iTunes Match is een nieuwe dienst van Apple, waarbij je elders gekochte of gedownloade muziek kunt ‘matchen’ met de collectie van Apple’s iTunes. Nummers die in de iTunes Store voorkomen krijgen daarbij dezelfde afspeelrechten als een nummers die in de iTunes Store zijn gekocht. Je betaalt hiervoor $24,99 per jaar. Eigenlijk zou Apple de dienst iTunes Match al in oktober starten, maar die deadline werd niet gehaald. Wel verscheen iTunes Match onlangs op Apple TV’s. Apple heeft nog geen plannen rond iTunes Match voor Nederland en België bekendgemaakt. Overigens is van Google’s nieuwe muziekdienst Google Music, die volgens de geruchten op 16 november wordt gelanceerd, ook nog niet bekend of het meteen in Europa beschikbaar zal zijn. Google is nog niet rond met de muziekrechten.

itunes-match

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2011, 13:16
Categorieën Diensten, iOS
Onderwerp itunes match

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.