pebble-time-steel

Pebble-accu gaat voortaan langer mee dankzij Watch Only-modus

Een update voor de smartwatches van Pebble laat de smartwatches langer meegaan dankzij een batterijbesparende modus. Bovendien kunnen wijzerplaten voortaan gegevens van Pebble Health tonen.

pebble-time-steel

Pebble heeft vanavond een grote update voor de smartwatches uitgebracht, die een aantal interessante nieuwe functies introduceren. Sommige zijn niet relevant voor Europese gebruikers, maar onder meer de Watch Only-modus is dat wel. In deze batterijbesparende modus gaat de batterij van het horloge voortaan langer mee.

Zoals de naam al aangeeft verandert de Watch Only-modus een Pebble in een meer doorsnee horloge. Om accu te besparen worden verschillende functies (waaronder de stappenteller) uitgeschakeld, al kun je natuurlijk wel gewoon de tijd af blijven lezen op het verlichte scherm. Ook trilt de trilmotor in de Pebble minder hard in de Watch Only-stand.

Watch Only is te vergelijken met de batterijbesparende stand van de Apple Watch, waardoor je op de Watch alleen nog de tijd kunt zien. Alle overige functies worden op dat moment uitgeschakeld, zodat de accu zo lang mogelijk meegaat.

Pebble firmware-update vanaf vandaag beschikbaar

Watch Only wordt automatisch geactiveerd als de batterij van je Pebble bijna leeg is, en laat een klein stekkertje onder de tijd zien om je te laten weten dat het tijd is om het horloge op te laden. Firmware 3.9 van de Pebble verschijnt vandaag voor iOS en Android, en bevat naast Watch Only-modus ook een uitbreiding voor Pebble Health; het gezondheidsonderdeel van de horloges. De slaap- en stappenteller tonen voortaan meer nauwkeurige resultaten, en je kunt de gegevens ervan nu ook aflezen vanaf de wijzerplaat.

Ontwikkelaars kunnen de Health-gegevens vanaf vandaag toevoegen aan hun wijzerplaat en volgens een blog van Pebble zal het dan ook niet lang duren voordat de eerste exemplaren verschijnen.

Een mooie bonus voor Europese gebruikers is dat je de afgelegde afstand voortaan in kilometers kunt zien. Samen met firmware 3.9 is er ook een update voor de Pebble iOS-app (link) beschikbaar die bovenstaande nieuwe functies toevoegt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2016, 21:49
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen pebble, pebble time

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.