Aanwijzingen voor Photo Stream in iPhone-fotoapp gevonden

Op een iPhone 4 met iOS 4.3 zijn aanwijzingen aangetroffen van Photo Stream, een nieuwe sociale fotodienst die Apple wil gaan uitrollen. Met Photo Stream kun je foto's delen met vrienden en familie.

photo streamApple heeft plannen om een sociale dienst met de naam Photo Stream uit te rollen. Op de iPhone zijn daarvan al sporen te vinden. Op een iPhone 4 met iOS 4.3 werd de hiernaast getoonde afbeelding aangetroffen, dankzij een applicatie van derden. Een Photo Stream zal vergelijkbaar zijn met een afspeellijst (playlist) voor muziek. Maar in plaats van muziek stream je foto’s naar je vrienden. Vrienden kunnen zich abonneren op een bepaalde Photo Stream. Je kunt daarbij zelf bepalen wie de fotostroom mag zien. Ook kun je anderen uitnodigen om je foto’s te zien. Het lijkt erop dat er ook een koppeling met MobileMe is gemaakt.

In iPhoto op de desktop introduceerde Apple al eens de functie Photocast. Daarmee kon je een fotoalbum naar een andere gebruiker sturen. Het album verscheen in de iPhoto-bibliotheek van de andere gebruiker. In iOS 4.3 zijn nu dus aanwijzingen gevonden voor Photo Stream, maar Apple heeft de functie waarschijnlijk bewaard tot de eerstvolgende grote update (bijvoorbeeld iOS 5). Met Photo Stream hoef je niet langer je foto’s online te publiceren via Facebook, Twitter of Flickr, maar je kunt foto’s die je niet met de hele wereld wilt delen rechtstreeks streamen naar de mensen die je zelf wilt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2011, 22:41
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerp fotostream

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.