Dropbox 1.5: automatisch foto’s en video’s vanaf je iPad uploaden

De online opslagdienst Dropbox heeft een grote update gekregen voor de iPad, die het mogelijk maakt automatisch foto's en video's vanaf je iPad te uploaden naar de dienst. Daarvoor krijg je maximaal 3 GB gratis extra ruimte.

DropboxDe online opslagdienst Dropbox heeft een update gekregen naar versie 1.5. Die implementeert een functie die ervoor zorgt dat de dienst de rechtstreekse concurrentie met Apple’s eigen Fotostream aangaat. Vanaf nu is het mogelijk om Dropbox automatisch je foto’s en video’s van je iPad te laten uploaden naar de dienst. In ruil daarvoor krijg je maximaal 3 GB aan gratis extra opslagruimte. Elke keer als je de app opstart, wordt het uploaden van je media in gang gezet. Je bepaalt zelf of dat alleen gebeurt met een Wi-Fi-verbinding, of ook met een mobiele internetverbinding.

Dropbox foto's bekijkenDropbox zorgt er dan zelf voor dat er geen doublures in Dropbox komen te staan en dat alleen de nieuwe foto’s en video’s worden geüpload. Het is belangrijk om te weten dat Dropbox niet automatisch je fotoalbum synchroniseert. Nee, Dropbox uploadt alleen je foto’s en video’s. Als je ze daarna van je iPad verwijdert, blijven ze dus staan in Dropbox. Omdat de applicatie van Dropbox universeel is, kan de applicatie ook de foto’s vanaf je iPhone of iPod touch uploaden.

Let op: gebruikers ervaren inlogproblemen na het updaten van Dropbox. De app verwijderen en dan herinstalleren moet het euvel verhelpen.

Er zijn meer vernieuwingen in Dropbox 1.5. Zo kunnen de foto’s en video’s die je hebt geüpload, voortaan weergegeven worden in een nieuwe Gallery-weergave in de applicatie. Nieuw is ook dat je meerdere bestanden tegelijk kan selecteren en verplaatsen en verwijderen. Tenslotte is de omvangslimiet van de uploads verwijderd.

Downloaden: Dropbox (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2012, 10:16
Categorieën Fotografie en video, Productiviteit
Onderwerpen dropbox, fotografie, fotostream

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.