Dropbox 1.5: automatisch foto’s en video’s uploaden, crasht na update

De clouddienst Dropbox is vernieuwd voor de iPhone, iPod touch en iPad en biedt nu een functie om automatisch je foto's en video's te uploaden naar de online opslagruimte. Dropbox gaat dus de strijd aan met Apple's Fotostream.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dropbox pictogramDe online opslagdienst Dropbox heeft een grote update gekregen, waarna de app rechtstreeks de strijd aangaat met iCloud. Net zoals Apple’s clouddienst, kan je vanaf Dropbox versie 1.5 een optie inschakelen die ervoor zorgt dat de foto’s en video’s vanaf je iPhone of iPod touch rechtstreeks worden geüpload naar Dropbox. Helaas gaat de update hand in hand met een fout die ervoor zorgt dat Dropbox niet meer werkt na de update als je een passcode op de applicatie hebt staan. Die fout is echter op te lossen.

Door Dropbox niet te updaten, maar door de app te verwijderen en dan opnieuw te installeren, moet de dienst weer werken en krijg je vanaf het begin de vraag of je het automatische foto uploaden wil activeren. De herinstallatie moet ook werken als je de update al hebt uitgevoerd.

Dropbox beloont je voor het automatisch uploaden van je foto’s en video’s vanaf je iPhone met maximaal 3 GB aan extra ruimte, toegekend in pakketten van 500 MB uitbreiding die je krijgt. Uiteindelijk kan je met de functie je standaardruimte van 2 GB dus uitbreiden naar 5 gigabyte. Je kan zelf aangeven of je foto’s wilt uploaden bij alleen Wi-Fi, of ook op 3G. Het uploaden wordt in werking gezet als je Dropbox aanzet.

Dropbox fotoalbums uploadenAls je Dropbox ook op de computer of Mac hebt geïnstalleerd en up-to-date houdt, is de kans groot dat je al in aanraking bent gekomen met de nieuwe foto en video-uploadfunctie. Zodra je de iPhone, iPad of een ander apparaat aansluit op de desktop, vraagt Dropbox daar namelijk ook al eventjes of je foto’s wil uploaden naar de dienst, in ruil voor 1 GB aan extra opslag. Het gaat bij zowel deze functie als in de iPhone-app om het uploaden en dus niet automatisch synchroniseren van je foto’s. Als je foto’s in Dropbox hebt gezet, kan je ze daarna met een gerust hart (als alles klopt) van de iPhone verwijderen.

Er zijn meer vernieuwingen in Dropbox 1.5. Zo kunnen de foto’s en video’s die je hebt geüpload, voortaan weergegeven worden in een nieuwe Gallery-weergave in de applicatie. Nieuw is ook dat je meerdere bestanden tegelijk kan selecteren en verplaatsen en verwijderen. Tenslotte is de omvangslimiet van de uploads verwijderd.

Downloaden: Dropbox (gratis)

Dropbox 1.5 crasht bij personen die een passcode op hun Dropbox hebben staan. Door de applicatie opnieuw te installeren, moet het probleem verholpen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2012, 13:10
Categorieën Fotografie en video, Productiviteit
Onderwerpen cloud, dropbox, fotostream

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.