‘iPad 5 is 25 procent lichter, komt pas in derde kwartaal 2013’

De iPad vijfde generatie (iPad 5) komt pas in het derde kwartaal van 2013. Dit stelt KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo in een rapport aan investeerders.

iPad 5 Martin HajekDe iPad vijfde generatie zal 25 procent lichter en 15 procent dunner worden dan zijn voorganger. Dit stelt KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo in een bericht aan investeerders. Ondanks de kleinere omvang, zou Apple er alsnog in zijn geslaagd om een onder andere een A7X-processor in de iPad te gebruiken. De analist komt echter ook met slecht nieuws: de iPad 5 zal pas in het derde kwartaal van 2013 op de markt verschijnen. Dat is flink wat later dan het eerder verwachte april. Toch horen we niet voor het eerst over dit kwartaal: Digitimes had eerder deze maand een soortgelijke claim.

Tekenen in Apple’s productieketen wijzen er volgens Kuo op dat de massaproductie en de eerste iPad 5-verzendingen in augustus of september zullen plaatsvinden. Daarmee kan de iPad 5 wel eens later op de markt komen dan de iPhone 5S: deze staat volgens de laatste rapporten gepland voor juli of augustus.

Ming-Chi Kuo beaamt een aantal eerdere geruchten om uit te leggen waarom de iPad 5 exact dunner zal worden. Zo zal Apple volgens de analist GF2-schermtechnologie benutten, die er volgens een eerder rapport voor zorgt dat alleen het scherm al 23 procent dunner is. Dat de iPad 5 iets kleiner zal zijn bleek al uit foto’s van de voorkant, waarop een dunnere schermrand te zien was.

Analisten baseren zich in sommige gevallen enkel op geruchten die wij ook al hebben gehoord, waardoor er eens kans is dat Kuo’s rapport enkel informatie herhaalt en niet uit nieuwe bronnen komt. Dat is alleen nog maar de vraag: Kuo bewees in het verleden al goede bronnen binnen Apple’s productieketen te hebben. Zo voorspelde hij dat de iPod touch meerdere kleurtjes kreeg in 2012.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2013, 9:42
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad air

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.