Alpine introduceert iPhone-goedgekeurde autoradio W404

Alpine introduceert de iXA-W404, een autoradio in 2 DIN-formaat met touchscreen met Made for iPhone-certificaat. Je kunt er ook de iPhone mee opladen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

alpine w404Autoradio’s die geschikt zijn voor de iPhone zijn er nog niet veel. En dan bedoel ik: echt geschikt met een (liggende) dock waar je de iPhone in kunt steken. Helaas is dat bij de Alpine iXA-W404 ook niet het geval: dit apparaat is de eerste touchscreen-autoradio van Alpine, die twee DIN-slots in beslag neemt. Bedienen doe je via een 4.3 inch touchscreen, waarmee je door de content van een aangesloten iPhone of iPod kunt bladeren. Als de auto stilstaat kun je ook videofilmpjes afspelen op het scherm. Jammer dat je ook hier de iPhone met een kabeltje moet aansluiten, waardoor je alsnog kabelspaghetti langs je dashboard ziet hangen.

De Alpine iXA-W404 heeft een aantal optionele extra’s, zoals HD Radio, satellietradio, een draadloze Bluetooth audio-adapter en aansluiting op de GPS-apparaten van Alpine. Wel aardig is dat je muzieknummers die je hoort kunt voorzien van een iTunes-markering, zodat je ze later via de iTunes Store kunt kopen. Nog een ander pluspunt, dat de meeste autoradio’s niet hebben: je kunt via de kabel ook je iPhone opladen.

De basisprijs van de W404 is $550, de HD radiotuner kost $230 en Bluetooth $180.

Via: iPodNN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorieën Accessoires, iDevices
Onderwerp uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.