Schadekiek: taxaties voor autoschade opvragen op iPhone

iPhone app Schadekiek helpt je bij autoschade rapporteren. Maak 4 foto's en stuur ze naar garages voor offertes. De Android-app volgt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Schadekiek iPhone autoschade declarerenStel: je handrem is vast gesmolten tegen de binnenkant van je velg en om die van elkaar los te kunnen trappen, leun je per ongeluk een deuk in je auto. Puur hypothetisch hè? Zoiets verzin je natuurlijk niet. Ahum. Nou, in zulke gevallen kan je de nieuwe iPhone-app Schadekiek inschakelen. Daarmee maak je maximaal vier foto’s die je opstuurt naar alle garages die bij Schadekiek zijn aangesloten. Vervolgens sturen zij je een taxatie op met een prijs dat het schadeherstel bij hun kost.


Schadekiek bewandelt hetzelfde pad als de iPhone-app Fixico. Die kwam vorig jaar uit en verbond iets meer dan zeventig garages aan zich, vooral afkomstig uit de omgeving rond Amsterdam. Schadekiek zegt een ruimer aanbod te hebben. Op de website staat dat 253 garages en schadeherstellers zich hebben aangesloten bij de service, maar in een e-mail aan iPhoneclub rept Schadekiek over meer dan 300 garages.

Kleine schades

Schadekiek en Fixico zijn vooral handig voor betrekkelijk kleine autoschades. Die kunnen net te duur zijn om te claimen bij je autoverzekering, omdat zo’n claim de prijs van je verzekering flink opdrijft – en je dan uiteindelijk veel duurder uit bent dan een eenmalig schadeherstel. De iPhone-apps helpen je de schadekosten verder terug te dringen door offertes van verschillende garages aan te bieden.

Schadekiek foto nemen iPhone Schadekiek taxaties schade repareren

Uiteindelijk kan er natuurlijk een addertje onder het gras zitten. Dat de opgave van een herstelbedrijf in de praktijk veel duurder uitvalt omdat de ingreep toch groter is dan werd verwacht. Om dat risico te beperken, maak je in Schadekiek maximaal vier foto’s van de schade. Zo kan je de schade van verschillende hoeken laten zien en kan de garage er alvast een goed blik op werpen.

Verspreid over het land

Schadekiek is een lekker simpel uitgevoerde app, zonder overbodige opsmuk. Je voert je kenteken in, maakt maximaal vier foto’s en daarna wacht je op taxaties die via pushberichten bekend worden gemaakt. Je hebt een account nodig om de taxaties bij te houden. Omdat de applicatie garages ‘verspreid over het land’ aanbiedt, lijkt het al snel een betere keuze dan Fixico. Helaas missen beoordelingen van de schadeherstellers nog wel in Schadekiek. Natuurlijk kan het ook geen kwaad in beide apps gratis autoschade te melden.

Downloaden: Schadekiek (gratis, iPhone, iOS 7.0+)
Ook genoemd: Fixico (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.