Wegenwacht 2.0: autopech-app voor iPhone in het nieuw

ANWB Wegenwacht 2.0 voor iPhone brengt een nieuw design, geeft uitleg bij controlelampjes en belt je locatie bij autopech door.

ANWB Wegenwacht app iPhoneDe ANWB heeft een vernieuwde versie van haar Wegenwacht-app uitgebracht. Met de applicatie kan je snel bellen met de hulpverlening als je pech hebt met de auto, maar ook als je een probleem hebt met de fiets. Het betreft een update van de iPhone-app die al sinds april 2011 in de App Store staat, inclusief allerlei informatie over de afkortingen van de controlelampjes op je dashboard en geschreven uitleg over wat te doen bij een band verwisselen.

De nieuwe interface van de Wegenwacht-app doet een beetje denken aan die van locatie-app Localscope, maar is gelukkig wel wat overzichtelijker. Het idee is hetzelfde: bovenin beeld tref je een kaart van je huidige locatie en daaronder trek je een lijst met functies in beeld. Hier zijn dat respectievelijk knoppen om de Wegenwacht direct te bellen, Advies en Onderhoud, Mijn Wegenwacht waarin je abonnementsinformatie in kan opvragen en Fiets Wegenwacht, waarna je links en instellingen krijgt.

ANWB Wegenwacht hoofdmenu ANWB Wegenwacht 2.0 kaart

Advies en Onderhoud is de reden waarom je deze app zou willen hebben ten faveure van het ANWB-nummer in je telefoonboek. Net als eerder bestaat de sectie uit vier tabbladen waartussen je bovenin beeld kan wisselen. Je bekijkt eerst video’s over bijvoorbeeld rijden in de bergen, wintertips, bandenspanning op orde houden en de airco onderhouden. Op het tabblad Dashboard krijg je indicaties van alarmlampjes te zien en zie je wat die aangeven. Afkortingen is een overzicht van de moeilijke termen in de handleiding van je auto of eveneens de dashboardlampjes en Vragen, ten slotte, is een algemene vergaarbak met wat (ogenschijnlijk) willekeurige vragen over pechsituaties. Op het design na, weinig nieuws onder de zon dus. Toch is de update groter dan het lijkt, zegt ontwikkelaar Mark de Bruin tegen iPhoneclub:

Wegenwacht 2.0 is een volledig nieuw toekomstvast ontwerp zodat er makkelijk nieuwe functies kunnen toevoegen in 2014. De focus van pech melden verschuift naar helpen ook al heb je nog geen pech. De oude app was heel erg gefocust op pech melden, maar je kunt de Wegenwacht ook gebruiken voordat je pech hebt (hulp bij twijfel).

Heb je eenmaal gebeld met de ANWB, dan wordt je pechhistorie bijgehouden en ook zie je wanneer je contact hebt gehad.

En Onderweg dan?

Met de nieuwe Wegenwacht-app wordt nog maar eens duidelijk dat ANWB Onderweg in tegenstelling tot de indruk die de applicatie maakt, niet hét verzamelpunt wordt van alle informatie die je op de iPhone kan lezen over de wielrijdersbond. De Wegenwacht-app is op het gebied van tips en meteen weergeven van de kaart, handiger om te gebruiken bij pech dan Onderweg. Volgend jaar kan je de Wegenwacht-app openen vanaf Onderweg, laat De Bruin aan iPhoneclub weten. Dat heeft er te maken dat er in 2014 functies moeten komen in de Wegenwacht-app, ‘die niet in Onderweg passen’. Ook voor Onderweg staan updates met nieuwe functionaliteit op het programma.

Downloaden: Wegenwacht (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2013, 12:19
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen anwb, auto, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.