‘1,5 miljoen dollar aan iPad minis gestolen in New York’

Dieven zouden 1,5 miljoen dollar aan iPad minis hebben gestolen op het Amerikaanse vliegveld JFK.

LufthansaEen iPad mini-vracht ter waarde van 1,5 miljoen dollar is gestolen op het vliegveld JFK in New York. Dit schrijft The New York Post op basis van een anonieme bron. De vracht bestond uit 3600 iPad minis. Om de iPads te stelen maakten de dieven op maandagnacht gebruik van een vorkheftruck van het vliegveld om twee pallets in een vrachtwagen te laden. Ze waren waarschijnlijk van plan om er nog meer mee te nemen, maar de dieven gingen er vandoor toen ze een vliegveldmedewerker tegenkwamen die net klaar was met eten. De opslagplaats waar de iPads uit werden gestolen was in 1978 ook de locatie voor de ‘Lufthansa heist’, die later in de film GoodFellas ook centraal stond.

De politie vermoedt dat vliegveldmedewerkers bij de diefstal betrokken zijn en ondervraagt op het moment personeel. Het hek van het vliegveld zou voor de dieven wellicht zijn opengemaakt, waardoor ze moeiteloos naar binnen en buiten konden rijden. Drie werknemers zouden inmiddels zijn onderworpen aan een leugendetectortest.

Bij de Lufthansa heist in 1979 werd er 5 miljoen dollar en 900.000 dollar aan juwelen buitgemaakt. Dit zou met inflatiecorrectie vandaag neerkomen op 21 miljoen dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2012, 16:56
Categorie Achtergrond
Onderwerpen diefstal, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.