Patent: minder geluid bij trillende iPhone

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe de iPhone minder geluid kan produceren op momenten dat hij op stille modus staat. De trilmotor wordt dan door de microfoon in de gaten gehouden.

iPhone silent switchWil je dat omstanders niet worden gestoord door de geluiden van binnenkomende pushnotificaties en telefoontjes, dan kun je de iPhone op stil zetten met de schakelaar op de zijkant. Dit is alleen niet altijd een ideale oplossing: leg je een iPhone bijvoorbeeld op een tafel, dan zal de trilling zoveel geluid maken dat hij alsnog duidelijk te horen is. Een nieuw patent van Apple beschrijft een systeem dat dit probleem oplost.

Dit wordt gedaan door de trilmotor zo af te stellen dat er zo min mogelijk geluid wordt geproduceerd. Het patent beschrijft hoe de trilmotor van de iPhone met behulp van een microfoon in de gaten wordt gehouden. Zodra het geluid een bepaald niveau bereikt wordt bijvoorbeeld de rotatie van het onderdeel teruggedrongen, waardoor hij minder geluid produceert. Bij een ander soort trilmotor wordt de precieze actie van van het onderdeel veranderd om hetzelfde doel te bereiken.

In extreme gevallen zou de iPhone zelfs de trilling helemaal kunnen uitschakelen, om hem te vervangen door een bericht op het scherm. Nog een optie is een geluid dat alsnog zachter is dan de geluiden geproduceerd door de trilling. Dat zou natuurlijk wel haaks staan op de stille modus waar de iPhone zich op dat moment in bevindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2012, 15:44
Categorie iDevices
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.