Flipboard zet iBookstore om naar boekenmagazine

Flipboard heeft een nieuwe categorie Books toegevoegd. Die toont de populairste boeken uit de iBookstore in meerdere landen, waaronder Nederland.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

flipboard bladenFlipboard heeft een slimme manier gevonden om wat extra inkomsten te genereren. Ze hebben een nieuwe categorie Books toegevoerd, waarmee je kunt bladeren door de populairste boeken uit de iBookstore in meerdere landen. Ook Nederland staat in het lijstje. Boeken die je interessant vindt kun je meteen aanschaffen. De functie geeft de bestaande informatie uit de iBookstore weer op een manier die er wat aantrekkelijker uitziet, alsof je een boekenmagazine zit te lezen. De categorie Books in Flipboard bevat 25 categorieën met de meest populaire boeken per categorie. De ‘artikelen’ worden geleverd door de uitgever van het boek. “Het is alsof je door een boekwinkel bladert, meteen vanuit Flipboard”, zeggen de makers in een blogposting.

Ook in de VS, UK, Canada, Australië, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Brazilië kunnen gebruikers de nieuwe categorie Books bekijken. Je kunt losse categorieën toevoegen aan je eigen Flipboard, bijvoorbeeld alleen boeken over geschiedenis, kookboeken of internet. Tik je op een titel, dan krijg je een vervolgscherm te zien met de complete tekst bij het boek en een linkje om te kopen. Het lijkt erop dat Flipboard alle informatie automatisch inleest uit iTunes. Koop je een boek, dan verdienen ze daarmee een percentage. We probeerden het nieuwe boekenonderdeel uit en daarbij bleek dat in veel categorieën wel Nederlandse boeken aanwezig zijn. Bij kookboeken en zakelijke zelfhulpboeken is het aantal Nederlandstalige boeken voldoende aanwezig, maar bij de internet- en technologieboeken kom je wat meer Engelstalig tegen. Misschien is Flipboard het duwtje dat je nodig had om weer eens wat vaker door het aanbod in de iBookstore te bladeren. Wel jammer is dat alleen rekening wordt gehouden met de iBookstore, niet met andere boekwinkels zoals de Amazon Kindle Store.

Downloaden: Flipboard (gratis)

ibookstore flipboard 2

ibookstore flipboard 1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2012, 15:59
Categorie Apps
Onderwerp ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.