continuity sms

Sms doorsturen van iPhone naar Mac en iPad: zo werkt het

Je kunt sms-berichten van de iPhone laten doorsturen naar iPhone en Mac. Hoe werkt dat precies? iCulture legt het je uit in deze gids.

continuity smsHet is vanaf iOS 8.1 mogelijk om sms-berichten te versturen en ontvangen via je Mac of iPad. Hierdoor hoef je de iPhone er niet meer bij te pakken als je een bericht wil verzenden naar iemand zonder iMessage. Deze functie moet je alleen wel eerst inschakelen. Hoe doe je dat? We leggen het in deze gids uit.

Het doorsturen van sms-berichten is onderdeel van Continuity, een functie die in iOS 8.0 al werd geïntroduceerd. Met Continuity is het ook mogelijk om telefoongesprekken te voeren op je iPad of Mac. Meer hierover lezen in ons uitgebreide artikel over Continuity. We besteden nu aandacht aan de pas geactiveerde sms-functie van Continuity. Deze optie heeft Apple namelijk pas in iOS 8.1 ingeschakeld.

SMS doorsturen Continuity

Voor het doorsturen van sms-berichten is minstens iOS 8.1 vereist. Je moet deze iOS 8-update daarom installeren op de iPhone die de sms-berichten zal verzenden en ontvangen. Wil je de sms-berichten ook op je iPad binnenkrijgen en sturen, dan moet je de iPad ook upgraden naar iOS 8.1. Voor het gebruik van de doorstuurfunctie op de Mac is OS X Yosemite vereist.

Daarnaast moet je op alle apparaten zijn ingelogd met hetzelfde iCloud-account. Dit controleer je op de Mac onder Systeemvoorkeuren en op iDevices onder Instellingen > iCloud. Bovenin staat je gebruikte account.

SMS doorsturen naar iPad en Mac

SMS doorsturen iOS 8 code iPhone (Custom)Door onderstaande stappen te volgen stel je de sms-doorstuurfunctie van iOS in:

  1. Ga naar Instellingen op je iPhone.
  2. Ga naar Berichten.
  3. Tap op Sms doorsturen.
  4. Zet de schakelaar aan naast het apparaat waarop je sms-berichten wil versturen en ontvangen.
  5. Op het gekozen apparaat verschijnt een code. Voer deze code in op de iPhone.

Als je de code niet ontvangt, kan het helpen om iMessage even uit te schakelen en weer opnieuw te activeren. Je registreert daarmee weer al je gekoppelde apparaten. Daarna zul je de code alsnog ontvangen op het gewenste device. Mogelijk helpt het ook om een e-mailadres aan je iMessage te koppelen als je dit nog niet eerder had gedaan.

SMS doorsturen iOS 8 iPad (2) (Custom)

Hoe werkt sms doorsturen op de iPhone?

De sms-doorstuurfunctie gebruikt de simkaart van je iPhone, zodat je vanaf de iPad of Mac berichten kunt verzenden en ontvangen. Dit betekent dat alle berichten verstuurd naar je mobiele nummer worden doorgestuurd. Verzend je een reactie, dan zal dit ook met behulp van de iPhone worden gedaan. Je gebruikt dus de sms-bundel van je mobiele telefoon. De sms’jes staan daarom ook op je iPhone nadat je ze verstuurt.

Voor het ontvangen en beantwoorden van telefoongesprekken op de Mac lees je ons aparte artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2014
Categorie Diensten
Onderwerpen duitsland, ios 8, sms
Devices iPhone, Mac, MacBook
Software iOS, macOS