Boeken over iPhone, iPad, Apple, Steve Jobs en meer

Er verschijnen regelmatig boeken over Steve Jobs, Apple, iPhone en iPad. In dit overzicht vind je een overzicht van de beste boeken en biografieën.

Er verschijnen regelmatig boeken over de iPhone, iPad, Apple en allerlei zaken eromheen. Hieronder vind je een lijstje met interessante boeken, die wij kunnen aanbevelen.

Steve Jobs

Steve Jobs is hét icoon van Apple. Als mede-oprichter van Apple en visionair maakte hij grote indruk. Over Steve Jobs zijn dan ook talloze boeken te vinden, die ingaan op Jobs’ leiderschapsstijl, persoonlijke leven of zijn rol in de wonderbaarlijke comeback van Apple sinds de jaren negentig.

Steve Jobs

steve-jobs-biografieDe officieel geautoriseerde biografie van Steve Jobs, verkrijgbaar in het Engels en in Nederlandse vertaling. Voor dit boek interviewde auteur Walter Isaacson tientallen mensen uit de omgeving van Steve Jobs, van ex-werknemers tot concurrenten. Maar hij bracht ook vele uren met Jobs zelf door.

Bol.com: paperback (€25) en ebook (€8,29)
iBookstore: Nederlands iBook (€11,99) en Engels iBook (€9,99)

Becoming Steve Jobs

becoming-steve-jobs-coverHet nieuwe boek ‘Becoming Steve Jobs’ is geschreven door iemand die al ruim twintig jaar bevriend is met Steve Jobs. Het boek verschijnt in het voorjaar van 2015 en beoogt een menselijker beeld te geven van Steve Jobs. In het boek lees je hoe Jobs erin slaagde om terug te keren bij Apple en hoe hij vervolgens uitgroeide tot de visionair, zoals we hem kennen. Jobs leerde zijn sterke punten steeds beter gebruiken.

Bestellen kan via Amazon en via de iBookstore. Ook verkrijgbaar bij Bol.com: paperback (€21,99) en hardcover (€29,99)

Zo denkt Steve

zo-denkt-steveLeander Kahney is een vooraanstaande journalist die al jarenlang over Apple schrijft. Hij schreef het bekende boek Cult of Mac (over Apple-fancultuur) en verschijnt regelmatig in documentaires over Steve Jobs. Dit boek is een paar jaar vóór het overlijden van Steve Jobs geschreven en de persoon Steve Jobs te ontrafelen. Wat is het geheim van zijn succes en hoe zit het met de persoonlijkheidscultus rond deze man?

Bol.com: paperback (€15) en ebook (€14,99)
iBookstore: Nederlands iBook (€14,99)

iSteve: Steve Jobs in zijn eigen woorden

isteve-in-zijn-eigen-woordenSteve Jobs was een genie, een vernieuwer. In meer dan 200 quotes probeert de auteur duidelijk te maken wat het geniale van Steve Jobs was. Je kunt hier inspiratie uit halen voor je eigen werk en leven.

Bol.com: paperback (€12,50)

Jonathan Ive

Iedereen ziet Steve Jobs als hét genie van Apple, maar de iPhone, iPad en Mac zouden nooit in de huidige vorm hebben bestaan zonder Jonathan Ive. Apple’s hoofdontwerper werkt

Jony Ive

Jony Ive bookDe eerste diepgravende biografie van Jonathan Ive, geschreven door een journalist die Apple al vele jaren op de voet volgt. Geeft een indringend beeld van de legendarische ontwerper die verantwoordelijk was voor de iMac, iPod, iPhone en iPad. Hij won talloze prijzen maar toch komt hij relatief weinig voor het voetlicht. Dit boek vertelt in 377 pagina’s wie de man is achter de bekende Apple-producten.

iBookstore: Engels iBook (€13,99)

Steve Wozniak

Steve Wozniak is mede-oprichter van Apple en wordt vaak neergezet als clown. Maar Woz heeft een onbetaalbare rol gespeeld in de ontwikkeling van de personal computer. Tegenwoordig werkt Wozniak als adviseur bij een aantal bedrijven en is hij vaak van de partij bij iPhone-introducties.

iWoz

iwoz-bookSteve Wozniak is een biografie, geschreven door de hoofdpersoon zelf met hulp van schrijfster Gina Smith. Het boek vertelt het verhaal van Steve Wozniak, vanaf zijn jeugd tot het moment dat hij in 1975 besloot een computer te bouwen. Woz vertelt over levenslessen, triomfen en fouten.

iBookstore: Nederlands iBook (€9,49) en Engels iBook (€6,49)

Leren werken met de iPhone

Het iPhone 5s/5c boek

iphone-5s-5c-boekRelatief nieuw boek, waarin de iPhone 5s en iPhone 5c in combinatie met iOS 7 worden beschreven. Volgt het bekende stramien: alle standaard meegeleverde apps worden langsgelopen en aan de hand van screenshots kun je alles nadoen. Bespreekt o.a. bediening, bellen, tekstberichten, internetten, iCloud, foto’s en video’s en meer. Verschenen in december 2013.

Bol.com: paperback (€19,95)

iPhone voor senioren

iphone-seniorenBoek voor ouderen, met duidelijke teksten en veel afbeeldingen. Geschikt voor de nieuwste iPhones met iOS 7. 4Vrij zwaar boek van ruim 300 pagina’s dat alle onderwerpen langsloopt. Voor mensen die snel van begrip zijn, kan dit boek iets te langdradig zijn. Er is een oudere editie van dit boek die iOS 7 bespreekt.

Bol.com: hardcover (€22,95)

iPhone-apps maken

Wil je zelf bezig met het maken van apps, dan zijn er diverse boeken die je op weg helpen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van boeken die je op weg helpen.

Apps maken met meneer De Beer

apps-maken-meneer-de-beerBoek gericht op kinderen, waarin ze op eenvoudige wijze leren om een app te maken. Geschreven door Serge de Beer, onderwijscoördinator Onderwijs en ICT. De Beer laat zien dat iedereen een app kan maken aan de hand van kleurrijke afbeeldingen en creatieve opdrachten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de makkelijke oplossing GameSalad. Er is een aparte handleiding voor docenten beschikbaar met handige weetjes en tips.

Bol.com: paperback (€19,95)

Van idee tot app

van-idee-tot-appVertaald boek, geschreven door Carla White. Verschenen in november 2013, dus redelijk recent. Gericht op mensen die een briljant idee voor een app hebben, maar niet weten waar ze moeten beginnen. White legt uit wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van apps voor iPhone en iPad, zelfs als je geen verstand hebt van programmeren. Er komt ook aan de orde hoe je met een bestaande app de hitlijsten kunt bestormen.

Bol.com: paperback (€29,95) en ebook (€19,95)

Apps maken voor de iPhone

apps-maken-voor-de-iphoneDit boek is geschreven door de ontwikkelaar van de Buienradar-app. Hij legt in duidelijke taal uit hoe je een app moet ontwikkelen in Objective-C. Kennis van Objective-C wordt bekend verondersteld om dit boek te kunnen lezen. Uitleg wordt steeds gevolgd door een stuk code. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de iPhone SDK.

Bol.com: Apps maken voor de iPhone (paperback) (€20,95)

basiscursus-apps-ontwikkelenBasiscursus apps ontwikkelen
Dit boek is gericht op het cross-platform ontwikkelen van apps voor iOS en Android. Daarbij wordt een zeer specifiek hulpmiddel gebruikt, namelijk het Titanium-raamwerk. Na de basis van installatie en opzetten van een eerste project wordt uitgelegd hoe je omgaat met knoppen, tabbladen en tabellen. Je leert ook werken met GPS-functies, opslaan van gegevens in een database en publiceren van de uiteindelijke app in de App Store (iOS) of Android Market. Door de nadruk op Titanium is dit boek minder sterk dan de andere twee besproken boeken.
Meer info: Basiscursus apps ontwikkelen (paperback) €23,95

iphone-apps-programmereniPhone apps programmeren
Dit is het dikste boek over het ontwikkelen van apps, maar ook de minst gewaardeerde. De auteur legt uit hoe je apps voor de iPhone ontwikkeld, maar veronderstelt daarbij al wel erg veel voorkennis. Lezers waarschuwen in reviews op Bol.com dat de auteur veel ervaring heeft met programmeren, maar niet met schrijven. Globale uitleg en praktijkopdrachten wisselen elkaar op een verwarrende manier af.
Meer info: iPhone apps programmeren (paperback) €19,95

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Boeken
Onderwerp boeken