shutterstock_60395878

De beste reismagazines voor iPhone en iPad

De beste reismagazines voor de iPad op een rij gezet: van de reismagazines van Lonely Planet en National Geographic tot specialistische uitgaves zoals TRVL. Met deze apps kun je wegdromen over je vakantiebestemming.

Dit zijn de beste reismagazines op de iPad:

Reismagazines op je iPad

Of de vakantie nu al in zicht is of niet: inspiratie voor reizen en zonnige oorden is er het hele jaar door. Hoe kun je beter door mooie foto’s van prachtige bestemmingen bladeren dan op je iPad? We zetten daarom fraaie reismagazines voor de iPad om weg te dromen bij adembenemende fotografie en inzichtrijke artikelen.


shutterstock_60395878

iCulture adviseert: TRVL

Elke donderdag wordt TRVL voorzien van een nieuw tijdschrift en daarmee ligt de frequentie van reismagazines veel hoger dan de meeste concurrenten. De app van TRVL zit ijzersterk in elkaar. Daar lijken ze het bij Apple over eens te zijn: TRVL-ontwikkelaar Prss werd in 2014 door Apple overgenomen, om te gaan werken aan de gloednieuwe Nieuws-app in iOS 9. Desondanks gaat TRVL onverhinderd door: iedere week wordt het tijdschrijft bijgewerkt.

TVRL Magazine

Je selecteert in de app meteen op gewenste locatie in plaats van dat je in het blad pagina’s met andere bestemmingen moet doorploeteren. Door deze focus krijg je gericht informatie over een land. Edities bestaan uit artikelen, veel foto’s met toelichtingen en video’s van bijzonderheden. De bediening is geweldig: je zoomt een artikel uit om snel door het blad te bladeren en zoomt verder uit om een nummer te sluiten. Je kan magazines offline opslaan en het belangrijkste: de meeste nummers zijn gratis te downloaden. Slechts enkele Premium-nummers over specifieke onderwerpen als reisfotografie zijn betaald.
Lees meer over TRVL op iCulture.

MagZine

Beste reismagazines voor iPhone en iPad: MagZine

MagZine is zelf geen reismagazine. Wel een Kiosk-app waarin je verschillende reismagazines kan downloaden. Dat zijn dan als PDF-document opgemaakte digitale versies van Nederlandstalige tijdschriften, die lekker snel en soepel lezen op de iPad – maar verwacht hier geen mooie multimedia-uitingen. De app biedt nummers van vrijwel alle Nederlandse tijdschriften, meer dan 400 in totaal. Bijvoorbeeld Duiken, Reisgids, Italië, Leven in Frankrijk, Columbus, Spanje, de Nederlandse versie van National Geographic Traveler en Quest Reizen. Je ziet alle titels makkelijk in één overzicht die je ook op categorie en doelgroep kan sorteren.
Lees meer over MagZine op iCulture.

National Geographic Traveler Magazine

Een jaarabonnement op het befaamde reismagazine van ‘NatGeo’ kost 15,99 euro en daarvoor krijg je acht Engelstalige nummers die je anders los koopt voor 3,99 euro per stuk. Traveler Magazine is ook op de iPad hét reisblad waarin je niet kort door een land snelt, maar juist uitgebreide reportages vindt met foto’s van hoge kwaliteit.

National Geographic Traveler

Toch is het Engelstalige blad ook uiterst leesbaar: de verdieping in de cultuur van een land of gebied wordt afgewisseld met catchy artikelen als ‘De mooiste uitzichten van de wereld’ of ‘s Werelds beste logeerruimtes’.
Lees meer over National Geographic op iCulture.

Lonely Planet UK Magazine

De Lonely Planet ken je waarschijnlijk van de reisgidsen die het bedrijf maakt, maar er worden ook tijdschriften gemaakt door hetzelfde bedrijf. In de iOS-app is het mogelijk om alle uitgaven sinds 2012 te lezen. Per uitgave betaal je €4,49, maar je kunt ook een abonnement nemen. Voor €2,99 per maand of €39,99 per jaar kun je altijd het nieuwste Lonely Planet magazine lezen. Elke maand komt er een nieuwe editie uit zodat je eigenlijk nooit uitgelezen raakt.

Beste reismagazines voor iPhone en iPad: lonely planet magazine

Elke editie staat vol met foto’s van de mooiste bestemmingen en reisverhalen van over de hele wereld. Elke uitgave staat in het teken van een bepaalde bestemming. Mocht je bijvoorbeeld naar Italië op vakantie gaan deze zomer, dan kun je ook alleen de speciale Italië-editie aanschaffen zodat je precies weet welke plekken je moet bezoeken en waar je moet zijn voor de lekkerste pizza. De app ziet er misschien wat verouderd uit, maar hij is onlangs nog bijgewerkt en hij werkt nog prima. Je kunt de app gratis downloaden op de iPhone of iPad.

Andere reismagazines voor iPhone of iPad

  • Global Traveler Magazine (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 13.0+) - Voor de veelreizers: recensies, interviews en deals van en voor luxe bestemmingen. De app is al een tijdje niet meer bijgewerkt, maar hij werkt nog prima en er verschijnt elke maand een nieuwe editie van het tijdschrift.
  • Cruise International Magazine (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.3+) - Ga je graag op cruises? Dan is Cruise International Magazine de app app voor jou. Blader urenlang door tijdschriften vol met boten en verhalen over deze grote schepen.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Uitgebreide artikelen en fraaie foto’s enkel gericht op Afrika.
  • Condé Nast Traveller Magazine (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 10.0+) - Elke maand verschijnt er een nieuwe versie van dit tijdschrift. Het heeft een luxe uitstraling en richt zich elke maand op een ander thema.

Dit artikel is geactualiseerd in juni 2018 en is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaande link.

Openingsfoto: Alexander Chaikin via Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!