shutterstock_60395878

Beste reismagazines voor iPhone en iPad

De mooiste reismagazines voor iPad en iPhone op een rij gezet: van TRVL tot SNP, van Lufthansa tot National Geographic Traveler.

shutterstock_60395878

Of de vakantie nu al in zicht is of niet: inspiratie voor reizen en zonnige oorden is er het hele jaar door. iCulture zet verschillende fraaie reismagazines voor de iPad, iPhone en iPod touch op een rij en laat je soms gratis en soms betaald verdrinken in fraaie fotografie en inzichtrijke artikelen. Van TRVL tot aan National Geographic.

iCulture adviseert: TRVL

Elke donderdag wordt TRVL voorzien van een nieuw tijdschrift en daarmee ligt de frequentie van reismagazines veel hoger dan de meeste concurrenten. De app van TRVL zit ijzersterk in elkaar. Daar lijken ze het bij Apple over eens te zijn: TRVL-ontwikkelaar Prss werd in 2014 door Apple overgenomen, om te gaan werken aan de gloednieuwe Nieuws-app in iOS 9. Desondanks gaat TRVL onverhinderd door: iedere week wordt het tijdschrijft bijgewerkt.

TVRL Magazine

Je selecteert in de app meteen op gewenste locatie in plaats van dat je in het blad pagina’s met andere bestemmingen moet doorploeteren. Door deze focus krijg je gericht informatie over een land. Edities bestaan uit artikelen, veel foto’s met toelichtingen en video’s van bijzonderheden. De bediening is geweldig: je zoomt een artikel uit om snel door het blad te bladeren en zoomt verder uit om een nummer te sluiten. Je kan magazines offline opslaan en het belangrijkste: de meeste nummers zijn gratis te downloaden. Slechts enkele Premium-nummers over specifieke onderwerpen als reisfotografie zijn betaald.
Lees meer over TRVL op iCulture.

MagZine

MagZine 1MagZine is zelf geen reismagazine. Wel een Kiosk-app waarin je verschillende reismagazines kan downloaden. Dat zijn dan als PDF-document opgemaakte digitale versies van Nederlandstalige tijdschriften, die lekker snel en soepel lezen op de iPad – maar verwacht hier geen mooie multimedia-uitingen. De app biedt nummers van vrijwel alle Nederlandse tijdschriften, meer dan 400 in totaal. Bijvoorbeeld Duiken, Reisgids, Italië, Leven in Frankrijk, Columbus, Spanje, de Nederlandse versie van National Geographic Traveler en Quest Reizen. Je ziet alle titels makkelijk in één overzicht die je ook op categorie en doelgroep kan sorteren.
Lees meer over MagZine op iCulture.

National Geographic Traveler Magazine

Een jaarabonnement op het befaamde reismagazine van ‘NatGeo’ kost 15,99 euro en daarvoor krijg je acht Engelstalige nummers die je anders los koopt voor 3,99 euro per stuk. Traveler Magazine is ook op de iPad hét reisblad waarin je niet kort door een land snelt, maar juist uitgebreide reportages vindt met foto’s van hoge kwaliteit.

National Geographic Traveler

Toch is het Engelstalige blad ook uiterst leesbaar: de verdieping in de cultuur van een land of gebied wordt afgewisseld met catchy artikelen als ‘De mooiste uitzichten van de wereld’ of ‘s Werelds beste logeerruimtes’.
Lees meer over National Geographic op iCulture.

SNP magazine

Je moet van tevoren weten dat SNP magazine draait om buitenlandse reizen die via de ANWB worden aangeboden. SNP heeft dan ook de insteek dat je met die organisatie op reis gaat. Toch is het blad ook de moeite waard voor mensen die via een andere reisorganisatie hebben geboekt. Elke twee maanden komt er een nieuw gratis nummer uit met leuke Nederlandse verhalen en allerlei extra toevoegingen aan het goed leesbare blad.

SNP Magazine

Je kan op elke foto op een plus drukken om meer foto’s te zien of extra reisinformatie. Hier en daar staan links naar websites. De bladen zijn lekker uitgebreid en vol artikelen over verschillende locaties. De app bedient prettig in liggende en staande houding van de iPad.
Lees meer over SNP magazine op iCulture.

CC Mag

Nederlandstalig reismagazine voor de welvarenden onder ons, met overzichtelijke leesweergave. Dit reismagazine verschijnt iedere keer weer in twee talen: Nederlands en Duits. Heb je al een abonnement op de papieren editie? Dan kun je de instructies in de app volgen om het blad gratis op je iPhone of iPad te lezen.

CC Mag

Omdat CC Mag is gebaseerd op een papieren blad, moet je echter niet rekenen op al teveel interactieve toevoegingen. Dit is in feit een PDF-bestand, gehuld in een app.

Andere reismagazines voor iPhone of iPad

  • Global Traveler Magazine (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 8.0+) - Voor de veelreizers: recensies, interviews en deals van en voor luxe bestemmingen.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - De Duitse luchtvaartmaatschappij brengt een lekker leesbaar Engelstalig magazine uit. Bij KLM hebben we nog geen app met de digitale versie van het magazine kunnen vinden.
  • Travel Africa Magazine – Uitgebreide artikelen en fraaie foto’s enkel gericht op Afrika.
  • UK: National Geographic Traveller - Family (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 6.0+) - Elk half jaar verschijnt dit magazine met fraaie reizen voor gezinnen.

Dit artikel is geactualiseerd op 6 juli 2015. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie naar redactie@iculture.nl.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Openingsfoto: Alexander Chaikin via Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Apps
Onderwerpen applijst, national geographic, reizen, vakantie, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS