Zombies, Run! haalt genoeg Kickstarter-geld binnen

Zombies, Run! is een Kickstarter-project, waarbij een hardloopspel wordt ontwikkeld. Het is tegelijk een avonturenspel, waarmee je tijdens het sporten munitie en wapens oppakt.

zombies-run-iphoneKickstarter wordt vooral gebruikt voor het maken van fysieke spullen, zoals iPad-houders en iPhone-speakers. Maar je kunt het ook gebruiken om je app te ontwikkelen, met steun van anderen. Het komt alleen wat minder voor en het is lastiger om te realiseren, want je moet heel veel supporters vinden die een klein bedrag willen doneren. De kans dat iemand 25 dollar wil doneren voor een nieuw spelletje is heel wat kleiner, dan wanneer mensen na verloop van tijd een accessoire krijgen toegestuurd. Toch is het Zombies, Run! gelukt.

Het gaat om een fitness-game voor de iPhone, die meer dan vijfmaal de benodigde funding binnenkreeg. Zombies Run! kan ontwikkeld worden voor 12.500 dollar maar de bedenkers hebben meer dan 2.500 supporters gevonden die bereid waren meer dan een dollar te investeren. In totaal zit er nu 52.580 dollar in kas terwijl de bedenkers nog ruim een week te gaan hebben.

Het gaat om een avonturengame, waarbij je fysiek dingen moet doen. Je gaat hardlopen in de werkelijke wereld, waarbij je in je eigen wijk of stad batterijen, reserveonderdelen, medicijnen en munitie moet oppikken. Uiteraard gaat het daarbij om virtuele zaken. Instructies krijg je via je hoofdtelefoon, terwijl je aan het hardlopen bent. Zo krijg je de nodige beweging en wordt hardlopen ook nog spannend. Want ook al vinden sommige mensen hardlopen een ideale manier om hun hoofd leeg te maken, het kan voor anderen ook een erg saaie sport zijn. De game is zelfs te spelen als je op een loopband staat.

zombies-runZombies, Run! legt alle informatie vast over je hardloopactiviteiten, zoals afstand, tijd en snelheid. Er wordt gesproken over RunKeeper-integratie, maar dat is nog niet zeker. Helaas is de game niet meteen beschikbaar zodra de Kickstarter-inschrijving stopt op 10 oktober. Zombies, Run! wordt pas in februari 2012 verwacht. De Android-versie volgt in mei 2012. Als je 1 dollar doneert ondersteun je het project, geef je $10 of meer dan krijg je ook de game in handen, een waarde van meer dan $20. Wij betwijfelen of de ontwikkelaars het aandurven om de game straks voor meer dan 20 dollar in de App Store te zetten, gezien het gangbare prijsniveau.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2011, 12:23
Categorieën Games, Sport
Onderwerpen kickstarter, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.