RunKeeper: 467% groei naar 6 miljoen gebruikers (infographic)

RunKeeper heeft een infographic uitgebracht, die aantoont dat het aantal gebruikers met 467% is gegroeid sinds januari 2010. RunKeeper is meer dan een app geworden, het is een fitness-platform.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

runkeeper infographicHet is veel te warm om te hardlopen. Daarom richten we onze blik op een infographic die ook onder het genot van een koel drankje te bekijken is. Runkeeper heeft een fraai plaatje gemaakt waarmee ze de groei van het platform laten zien. RunKeeper wordt door veel mensen nog steeds gezien als een ‘gewone’ hardloopapplicatie waarmee je je afstand en snelheid kunt meten. Maar zelf denkt RunKeeper daar anders over.

De app was aanvankelijk betaald (€7,99) maar de makers besloten de app gratis weg te geven, om minder de nadruk te leggen op de app alleen. RunKeeper moest een sportplatform worden, een datahub voor je fitness-activiteiten. Of dat is gelukt en of er voldoende geld binnenstroomt om de servers en de ontwikkelactiviteiten te bekostigen, vermeldt de infographic niet. Wel kun je zien dat 69% van de gebruikers zich buiten de VS bevinden, dat er 50 miljoen activiteiten zijn geregistreerd en dat 56% van de activiteiten betrekking heeft op hardlopen. Ook wandelen en fietsen worden veel gedaan. Zwemmen, mountainbike en cross-country skiën zijn activiteiten die maar 1% van het totaal halen. Op een gemiddelde dag worden er 53 miljoen calorieën verbrand en 565.001 mijl afgelegd.

Klik op onderstaande afbeelding voor een grotere versie.

runkeeper-infographic

Tipgever: Robin

Download: RunKeeper (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2011, 16:44
Categorieën Lifestyle, Sport
Onderwerpen hardlopen, infographic, runkeeper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.