Zite slaat andere richting in: nieuws-app krijgt nieuwe interface

Zite Personalized Magazine is vernieuwd voor iPhone en iPad. De app vereist een account, telt meer onderwerpen en een nieuwe interface.

Zite Personalized Magazine iPhone iPadDe nieuws-app Zite heeft voortaan een ander aanzien. De applicatie heeft afscheid genomen van de kenmerkende witte Z en heeft gekozen voor een uil als logo. De hele interface van de applicatie is ook meteen op de schop genomen en Zite heeft zelfs afstand genomen van het horizontaal vegen tussen nieuwsrubrieken. Inhoudelijk zijn ook de nodige wijzigingen aangebracht: je kan Zite nu koppelen aan Facebook zodat de app op basis van de links daaruit ook artikelen en onderwerpen suggereert die je interessant kan vinden.

De visie van Zite is onveranderd: de applicatie blijft nieuws aandragen waarvan de app denkt dat je het interessant vindt, of dat nou via vrienden van Facebook is of op basis van je eerdere leesgedrag. Het gedeelte algemene artikelen is groter geworden in Zite 2.0. Dat is te danken aan de vernieuwde sectie Your Top Stories. Daarin tref je nu de laatste grote headlines, door de redactie gekozen onderwerpen en populaire verhalen in Zite. Elk verhaal opent in een fijne, rustige leesweergave van Zite zelf.

Zite lezer onderwerp Astronomy Zite artikel in app lezen

Als je een onderwerp interessant vindt, kan je meteen op de tag net onder de artikelkop drukken en krijg je aanverwante verhalen in het interessegebied. Als je die vervolgens een hartje geeft, zorgt Zite ervoor dat dergelijke verhalen de volgende keer sneller komen bovendrijven. Om er meer van te zien, kan je de tag ook aan de Quicklist toevoegen. Onderin beeld kan je met een duim omhoog en omlaag aangeven of je een artikel de moeite waard vindt. Als je een bron echt beu bent, kan je dat met een instelling linksonder aangeven. Daar verander je ook de lettergrootte. Met de laatste knop onderin beeld kan je delen naar/ openen in Evernote, Twitter, Facebook, Pocket, Instapaper, e-mail, Safari, sms en een artikel kopiëren. Ondersteuning voor Delicious, Pinboard en Kippt is verdwenen.

Zite nieuwe Explore functieDe Quicklist benader je in het hoofdmenu linksboven, waar je ook je interesses uit de vorige versie(s) van Zite nog ziet. Zite heeft ervoor gezorgd dat er veel meer interessegebieden te zien zijn: van 2500 naar maar liefst 40.000. Zo kan je onderwerpen nauwkeuriger in de gaten houden. Je kan onderwerpen verkennen met de nieuwe Explore-functie.

De nieuwe opzet van Zite heeft dus nog meer personalisatiemogelijkheden dan de nieuws-app eerst al had. Om die reden geeft de app de waarschuwing dat je eerst een ‘lichtgewicht’ account had en er nu een nieuw moet aanmaken, inclusief voor- en achternaam en mailadres. Voor die moeite krijg je een fraai geanimeerde, maar wat anoniem uitziende nieuws-app terug. De gepersonaliseerde nieuwsselectie vervult nog altijd de glansrol.

Downloaden: Zite Personalized Magazine (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2012, 10:55
Categorie Nieuws
Onderwerp zite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.