Material: nieuwe concurrentie voor Zite en Flipboard

De nieuws-app Material schotelt je twee keer per dag een beperkt aantal artikelen over een bepaald onderwerp voor.

Material iconFlipboard en Zite krijgen er een nieuwe concurrent bij met de komst van iOS-app Material. Door in te loggen met je Twitter- en Facebook-accounts vind je in Material alle artikelen gebaseerd op links, retweets, gedeelde content en likes. De app blijft je echter niet continu nieuwe informatie voeren: je kunt twee keer per dag Material opstarten om een overzicht met nieuwe content te bekijken. Op die manier zorgt de app ervoor dat je artikelen in een bepaald tempo tot je neemt. Material was al enige tijd voor Android verkrijgbaar, maar nu is de app er ook voor iOS.

Material screenshotGebruikers van vergelijkbare nieuws-apps vinden in Material geen fenomenale vernieuwingen. Net als in Flipboard bestaat een artikeloverzicht uit koppen en grote afbeeldingen. Met een tap kun je een groot deel van een artikel lezen. Wil je het niet getoonde stuk doornemen, dan kun je op ‘Read on web’ tappen. Rechtsboven staan knoppen om snel naar andere artikelen te schakelen en een simpele deelknop. Je kunt artikelen in eerste instantie delen via Twitter, Facebook, sms of e-mail.

Material bevat een lijst met interesses gebaseerd op de sociale media die je gebruikt, gebaseerd op je sociale media. Op basis hiervan worden artikelen verzameld. Het is echter mogelijk om meer onderwerpen met de hand toe te voegen. Daar komt alleen een nadeel bij kijken: ieder onderwerp dat je toevoegt verschijnt pas in de volgende ‘editie’ die de app je voorschotelt. Je moet dus wachten tot er nieuwe artikelen te zien zijn.

Ieder onderwerp is een op zichzelf staande editie met een beperkt aantal artikelen. In onze test had het meest populaire onderwerp 10 artikelen, terwijl de specifiekere zaken er slechts één of twee hadden. Bovendien is de onderverdeling twijfelachtig. Zo werd technisch nieuws dat in het straatje van de nieuwsselectie van iCulture ligt, onderverdeeld in drie categorieën: tech, computing en hardware. Irritant als je gewoon lekker wil doorbladeren.

Downloaden: Material (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2013, 10:59
Categorie Nieuws
Onderwerpen flipboard, zite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.