Zite 2.1: geschiedenis van artikelen, uitgebreid delen naar Evernote

De nieuws-app Zite kan uitgebreid delen naar Evernote, heeft deelfuncties voor LinkedIn en Google+ en je kan gelezen artikelen doorbladeren.

Zite 2.1 nieuws-app verbeterdDe ‘intelligente’ nieuws-app Zite, die leert wat je leuk vindt om te lezen door de app te gebruiken, is voorzien van update 2.1. De applicatie is nu voorzien van een nieuwe functie om gelezen artikelen terug te kijken vanaf je profielpagina. Zo traceer je eenvoudig dat ene stuk dat nog in je hoofd is blijven hangen en nog even gedeeld moet worden. Op LinkedIn of Google+ bijvoorbeeld. De ondersteuning voor delen naar die netwerken verdween met de totale makeover 2.0, maar keert nu terug in de app.

Een andere deelmogelijkheid waaraan is geschaafd, is die naar Evernote. Iets doorsturen naar de notitie-app was al mogelijk, maar nu kies je ook het notitieblok waar het artikel in terecht moet komen en de tags waarop het stuk vindbaar moet zijn. Nieuw is dat je niet alleen meer de link bewaart, maar ook een omschrijving van een stuk.

Een van de grootste gebruikerswensen waar Zite naar eigen zeggen naar luisterde, is het terugbrengen van de mogelijkheid om naar links te vegen voor het volgende onderwerp. Zo kan je weer snel bladeren door de verschillende onderwerpen waarop je geabonneerd bent. Het bladeren gaat misschien niet zo snel als je zou verwachten: je ziet eerst een Zite-groene balk in beeld die het onderwerp aankondigt en pas daarna komt de pagina in beeld. Voordeel daaraan is wel, dat hij in ieder geval op een Wi-Fi-verbinding; al volledig is geladen met foto’s op het moment dat je hem ziet.

Zite nieuws-app die van je leert iPhone Zite nieuws-app artikel in interface

Voor de rest bestaat Zite 2.1 uit een groot aantal bugfixes en handige aanpassingen. De app is sneller in het laden van afbeeldingen en websites en het is een stuk lastiger om per ongeluk te bewegen met een vinger op het scherm. Ook een artikel ‘verwijderen’ (eigenlijk: aangeven dat je niet nog eens over het onderwerp te lezen) gebeurt nu niet zomaar. Onderwerpen die je liket, herken je aan een hartje bovenin beeld. En dat geluid niet meer afspeelt van een video, mag ook niet meer voorkomen.

Downloaden: Zite (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2013, 12:30
Categorie Nieuws
Onderwerp zite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.