Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Zite heeft alternatief voor Google Reader al klaar

Zite heeft een oplossing klaarliggen voor mensen die Google Reader straks niet meer kunnen gebruiken. Zite bouwde in 6 uur tijd een eigen oplossing om Google Reader te vervangen.

zite quicklistHet stopzetten van Google Reader is goed nieuws. Google besteedde nauwelijks aandacht aan de dienst. Nu het stopt, biedt dat mogelijkheden voor kleinere partijen om in het gat te springen. Feedly is één van de winnaars: meer dan een half miljoen gebruikers meldden zich de afgelopen twee dagen aan bij Feedly. Maar Zite heeft ook een oplossing: in slechts zes uur pasten ze de iOS-app zodanig aan, dat ze niet langer afhankelijk zijn van Google Reader.


Zite is een nieuwsapp die berichten in tijdschriftenopmaak toont. Google Reader was altijd een extra functie in de app: je gaf daarmee aan welke nieuwsfeeds je in ieder geval wilde lezen en Zite vulde dat aan met berichtgeving die je mogelijk ook interessant vindt.

Zite heeft een eigen vervanger voor Reader gemaakt, die meteen beschikbaar is. Om te gebruiken moet je de Zite-app openen en je Google Reader-accountgegevens invoeren in de app (op het tabblad Explore). Helemaal perfect is de oplossing overigens nog niet, omdat nog niet alle rss-feeds door Zite worden geïndexeerd. Een ander nadeel is dat er nog geen mogelijkheid is om je eigen feeds te bewerken. Mogelijk komt daarvoor een aparte oplossing via het web beschikbaar. En mappen ondersteunt Zite ook nog niet, waardoor het minder geschikt is voor mensen die honderden feeds volgen. Maar misschien komt daar verandering in als Zite verder gaat met het toevoegen van functionaliteit, zoals ze hebben beloofd.

Downloaden: Zite (gratis, universeel, iOS 6.0+)

zite breed

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.