Nieuwsapp Newscover in nieuw design gestoken

Nieuwsapp Newscover is vernieuwd voor iPhone en iPad en de app ziet er een stuk fraaier uit. De applicatie leert van je leesgedrag.

Newscover header iPhone iPadDe nieuwsapplicatie Newscover voor iPhone en iPad heeft ‘geen upgrade gekregen, maar is een geheel nieuwe app’. Dat stelt ontwikkelaar TapTap in de App Store over de nieuwe versie 2.0.1. Toch is de gedachte achter Newscover hetzelfde gebleven: Newscover is een applicatie die jou al ‘binnen 5 seconden’ leert kennen en haar nieuwsaanbod afstemt op je interesses. Je kan in de nieuwe app zelf aangeven hoe je de berichten gepresenteerd krijgt: één per pagina, drie per pagina of enkel koppen? Ook kan je snel kiezen uit het laatste of populair nieuws en zoeken op nieuws per dag. Je bent slechts een lange druk verwijderd op een artikel om aan te geven dat je het later wil lezen.

Het later lezen-principe geeft Newscover een bijzondere werkwijze ten opzichte van andere nieuwsapps. Je kan snel koppen snellen en alles wat je leuk vindt, meteen markeren om later te lezen. Zo krijg je wellicht aparte koppensnel- en leessessies in Newscover. Andere opties met een lange druk op een nieuwsitem zijn een artikel als interessant markeren, gerelateerd nieuws bekijken en delen. Met een korte tik op een item, open je het natuurlijk in de app. Je kan Newscover ook ‘normaal’ gebruiken dus.

De Reader-functie in Newscover stelt je in staat de artikelinhoud van een bericht te laden in een afleidingsvrije vormgeving, maar die kan niet tippen aan concurrerende nieuwsapps. De interface ontbeert de media van het originele artikel en heeft weinig witruimte aan de zijkanten van het scherm. Wel kan je het lettertype vergroten of verkleinen.

Wat Newscover fijn maakt, is dat je geen account nodig hebt om het te gebruiken. Artikelen die je voor later lezen klaarzet en de layout van voorkeur worden desondanks gewoon onthouden. Het leergedrag vanuit de app is echter pas goed van toepassing als je inlogt met Twitter of Facebook, de koppeling waarmee je ook meteen kan delen.

Newscover menu links Newscover pagina artikelen

Onder de functie ‘Related’, een van de tabbladen onderaan een nieuwsbericht, kan je ook kiezen voor de optie ‘Related noise’, waarbij de app op zoek gaat naar tweets over het onderwerp. Dat is echter een lachertje bij de artikelen die we proberen en raken kant noch wal. Daarnaast is ook de rubricering van onderwerpen met nieuws, sport, technologie, zakelijk en stijl een beetje beperkt en reageert de app ook niet altijd als we een andere rubriek kiezen. De rubrieksnaam waarmee je opstart blijft bovenin staan en pas als je een andere layout kiest, zie je de berichten die binnen een rubriek horen. Aansluitend zijn er ook nog crashes als je van rubriek verandert. Daarnaast kan je voorlopig alleen rekenen op Engelstalige bronnen. TapTap zegt wel dat er meer talen dan Engels en Spaans ondersteund worden binnenkort, maar het is niet bekend of Nederlands daartoe zal behoren.

Newscover heeft een grote sprong voorwaarts gemaakt in versie 2.0.1 voor de iPhone en iPad, maar heeft nog een fiks aantal slordigheden te verhelpen om een goed alternatief te zijn voor een Flipboard of Zite.

Downloaden: Newscover (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2013, 14:03
Categorie Nieuws
Onderwerpen flipboard, zite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.