Flipboard 3.0 totaal vernieuwd

Flipboard 3.0: nieuw design en een nieuwe richting

De nieuwsapp Flipboard op iOS vindt zichzelf opnieuw uit in versie 3.0, met een nieuw uiterlijk, 30.000 onderwerpen en een Daily Edition.

Flipboard 3.0 totaal vernieuwdFlipboard heeft de grootste update in lange, lange tijd gekregen. De nieuwsapp die bekend werd om zijn bijzondere omklap-effect als je van pagina naar pagina gaat, heeft in Flipboard 3.0 een nieuw doel gevonden voor de magazines. De magazines die gebruikers sinds maart 2013 over onderwerpen konden aanleggen, worden nu gepresenteerd als interesses die je kan volgen. Het is nog maar een van de vele vernieuwingen.

Flipboard verwelkomt je met een nieuwe hoofdpagina. Het is een losstaand nieuwsblad waar je doorheen bladert, los van je eigen interesses en gevolgde kanalen die nu naar het tweede tabblad zijn verhuisd. Centraal onderin de nieuwe navigatiebalk vind je een zoekfunctie, en dat is eveneens waar de magazines hun draai hebben gevonden.

Flipboard 3.0 volgen Flipboard 3.0 artikel lezen

Magazines? Nieuwsonderwerpen!

Volgens Flipboard lees je over 30.000 onderwerpen, die je op verschillende manieren krijgt aangereikt door de slimme zoekalgoritmen van de overgenomen nieuwsapp Zite. De zoekpagina geeft zelf een aantal suggesties – zoals momenteel Halloween, en na de zoekopdracht te gebruiken, zie je verschillende magazines, gebruikers en nieuwsbronnen die je over een onderwerp kan inzien. Of een magazine wat is, kan je zien aan de populariteitscijfers. Het hoofdmagazine ‘iPhone’ heeft 12.203 kijkers gehad, 538 volgers en er zijn liefst 346.100 pagina’s in omgeklapt. Magazinemakers worden zelf nog meer geprikkeld: zij krijgen met WebAnalytics te zien hoe hun gedeelde content in Flipboard scoort.

Flipboard 3.0 zoeken onderwerpen Flipboard 3.0 zoeken op iPhone

Dagelijkse editie

Een andere vernieuwing van Flipboard 3.0 is de Daily Edition: een dagelijkse nieuwsflits waarmee je wakker kan worden. Om 7 uur ‘s ochtends lees je zo bij over het laatste en belangrijkste nieuws. Althans: als je in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, India of Latijns Amerika woont. De nieuwsflits die elke ochtend het belangrijkste nieuws voor je doorneemt, is er nog niet voor Nederland en België – en de rest van Europa trouwens ook niet.

Richting hervonden

Maar de Daily Edition maakt wel iets anders duidelijk. Flipboard heeft weer richting gekregen. Na een tijd lang stilstaan, wil de app weer de go-to nieuwsapp worden. De eerste nieuwsapp die je op de dag opent, en gedurende de dag de app waarin je bijleest over al je interesses. Met de nieuwe opzet en een navigatiebalk die de app duidelijker maakt dan ooit tevoren, kan het daar best eens in slagen. Kan Flipboard weer de nieuwsapp worden die je het meest gebruikt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2014, 11:07
Categorie Apps
Onderwerpen flipboard, nieuws, zite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.