Zie waar de Space Shuttle zich bevindt met GoAtlantis

Je volgt de Space Shuttle Atlantis live met GoAtlantis op de iPad. Zo weet je altijd of hij zich boven je bevindt. GoAtlantis houdt de koers van de Space Shuttle bij op een wereldbol. Het maakt daarbij gebruik van augmented reality.

Je volgt de space shuttle live met GoAtlantis.Vrijdag 8 juli is het zover: dan begint de Atlantis STS-135 om half zes aan zijn laatste missie. Twaalf dagen lang gaat de bemanning de ruimte in, om onder andere een kapotte ammoniapomp aan boord van de International Space Station (ISS) te vervangen. Mocht je geen minuut van dit spektakel willen missen, dan kun je met behulp van GoAtlantis volgen waar de Shuttle zich op dit precieze moment bevindt. De app is universeel, waardoor hij goed bruikbaar op zowel iPhone als iPad is.

De app houdt de koers van de Space Shuttle bij, die je op een wereldbol ziet vliegen. Als je graag ziet waar hij vanaf jouw positie in de lucht hangt, dan gebruik je de augmented reality-tool om hem in de sterrenhemel te vinden. Coördinaten, bewegingssnelheid en zelfs de hoogte van de Shuttle worden allemaal bijgehouden door de app. Gek genoeg bevindt de Atlantis zich volgens de app nu al bij de ISS, de eindlocatie van de vlucht morgen.

GoAtlantis is gratis, maar is daarmee stiekem reclame voor een tweede ruimte-app van de ontwikkelaar. GoSatWatch laat op dezelfde wereldbol zien waar iedere satelliet zich om de aarde bevindt. Zo kun je mooi bijhouden of de Atlantis misschien op een ramkoers met een nietsvermoedende ruimtesonde zit.

In de Atlantis zullen trouwens twee iPhones meegaan, om diverse tests mee te doen.

Downloaden: GoAtlantis (gratis)
Downloaden: GoSatWatch (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2011, 15:01
Categorie Onderwijs
Onderwerpen batterij, europa, milieu, nasa, ruimtevaart, space, vervangen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.