Volg in real-time de Space Shuttle met GoAtlantis

Met GoAtlantis houd je live in de gaten waar de Space Shuttle Atlantis zich bevindt. Als het allemaal meezit lanceert deze morgen om half zes. De app maakt gebruik van augmented reality.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Met GoAtlantis houd je de vlucht van de Space Shuttle in de gaten.Kijk je al uit naar de vlucht van de Atlantis STS-135? Deze lanceert morgen om 17:26 Nederlandse tijd en moet de laatste missie van de Space Shuttle worden. Over de loop van twaalf dagen vliegt de bemanning naar de International Space Station (ISS) en terug, om daar een kapotte ammoniapomp te vervangen. Je kunt de vlucht live volgen met GoAtlantis. De app is universeel en daarmee goed bruikbaar op zowel iPhone als iPad.

GoAtlantis houdt de koers van de shuttle bij, waardoor je op een wereldbol te zien krijgt waar hij nu vliegt. Mocht hij Nederland passeren, dan is er een augmented reality-functie om je te helpen hem in de lucht te vinden. De precieze coördinaten, bewegingssnelheid en hoogte worden allemaal in de app aangegeven. Op het moment bevindt de shuttle zich in de app raar genoeg bij de ISS, zijn uiteindelijke doel morgen.

De app is gratis, maar dient daarmee als verkapte reclame voor een tweede app van dezelfde ontwikkelaar: GoSatWatch. Hiermee zie je ook op een wereldbol en via augmented reality waar zich alle satellieten in de lucht bevinden. Mocht je bang zijn dat de Atlantis een ramkoers tegemoet gaat, dan heb je beide apps nodig om dat in de gaten te houden.

In de Atlantis zullen trouwens twee iPhones meegaan, om diverse tests mee te doen.

Downloaden: GoAtlantis (gratis)
Downloaden: GoSatWatch (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2011, 16:21
Categorie Onderwijs
Onderwerpen nasa, ruimtevaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.