Eerste screenshots van Google+ app op de iPhone

De iPhone-applicatie van Google+ is in de basis precies hetzelfde als die op Android. Je kan berichten van nabije personen lezen en hun locatie op de kaart zien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GooglePlus op de iPhone headerHet zat er natuurlijk dik in, maar een foto van Google-medewerker Hiraldo Hierro bewijst dat de aankomende Google+-applicatie voor de iPhone sterk overeenkomt met de app voor Android-toestellen. Het hoofdmenu van Google’s nieuwe sociale netwerk is precies hetzelfde met vijf simpele knoppen: Stream, Huddle, Photos, Profile en Circles. Behalve de updates van mensen die je volgt, heb je ook toegang tot de updates van vrienden die zich in je buurt bevinden. Met één druk zie je vervolgens hun locatie op de kaart.

In veel sociale netwerk-applicaties kun je een locatie doorgeven waarop je altijd gelokaliseerd kan worden, maar dat is nog niet het geval met zo’n potentieel groot netwerk als Google+. Alleen mensen waarvan je aangeeft dat ze je locatie mogen zien, kunnen dat doen. Je kan echter ook aangeven dat je locatie publiekelijk wordt gedeeld. Dan is het zichtbaar voor iedereen.

GooglePlus in handen ontwikkelaar

Een andere belangrijke mogelijkheid is Huddle. Dat is de optie tot groepschat op Google’s netwerk. Anders dan bij bijvoorbeeld Facebook Chat kun je meteen meerdere mensen aanschrijven. Het werkt in die zin meer als Whatsapp-variant dan als chatprogramma in een sociaal netwerk.

De Android-app van Google+ biedt de mogelijkheid om foto’s die je op de mobiele telefoon schiet automatisch te uploaden naar een privésectie van het Google+ fotoboek. Die heette voorheen Picasa maar gaat nu naar alle waarschijnlijkheid Google Photos genoemd worden. Het is niet waarschijnlijk dat de iPhone-applicatie ook de functie van automatisch foto’s uploaden zal bieden, omdat de app vermoedelijk geen gegevens kan uitlezen van het foto-album als de applicatie zelf niet actief is. Dat is op het Android-besturingssyteem wel mogelijk.

De Google+ app is dinsdag door Google ingediend bij Apple. Als het proces vlekkeloos verloopt, zal de applicatie waarschijnlijk binnen twee weken verschijnen. Je moet toegang hebben tot het vooralsnog besloten netwerk om de applicatie te kunnen gebruiken.

Via TheNextWeb, foto: Ryan Lowdermilk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 11:10
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen google, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.