Yodl: live radio uitzenden vanaf je iPhone

Maak je eigen radiostation en zendt live uit met Yodl voor de iPhone. Je kan verslag doen van een voetbalwedstrijd of een vergadering: nu mag iedereen meeluisteren.

Yodl live uitzenden op de iPhone en iPod touchNeem een persconferentie op. Guerilla sportverslaggeving. Zend je revolutie uit. Een babyfoon op oneindige afstand. Gebruik je instrument publiekelijk. Euh. De makers van Yodl hebben genoeg ideeën voor hun nieuwe iPhone-app. Logisch, want Yodl herbergt nogal een functionaliteit zeg. Het maakt van je iPhone een mobiele opnamestudio. Je kan vanuit de applicatie meteen anoniem een ‘radiozender’ in de lucht brengen die gevonden kan worden op yodlradio.com/anoniemenaam. Je kan het ook leuk maken. Maak een eigen account en URL aan en kondig op sociale netwerken aan wanneer je uitzendt.


Yodl is erg vergelijkbaar met Qik en het onlangs besproken Streamago, maar stuurt geen beelden het wereldwijde web op, maar alleen geluid. Het radiostation waarop je uitzendt komt nagenoeg live door; er zit een verschil van ongeveer 15 seconden tussen het opnemen van geluid en het geluid terughoren op internet. De app blijft opnemen zolang hij aan staat.

Om goed gebruik te maken van Yodl, moet je eigenlijk een account aanmaken. Als je dat niet doet, zend je elke keer uit op een andere willekeurige URL en dan kun je bovendien geen aankondigingen doen op Twitter en Facebook.

Je maakt een account aan op de website van Yodl en vervolgens geef je de twee genoemde netwerken toestemming toegang te verlenen aan Yodl. Vervolgens ga je naar de app en vul je bij de instellingen je inloggegevens in. Ook zet je ‘Show Identity’ aan. Op die manier verandert de willekeurige URL in je eigen URL waarop je makkelijk teruggevonden kan worden. Als je dat wil, kun je ook de locatie van de uitzending doorgeven. Dat is handiger bij verslaggeving van een ongeluk dan bij een privéopname thuis wellicht. Er is ook een optie waarmee je vijf minuten geluid kan opnemen om jezelf eens terug te horen na een uitzending. Yodl begint meteen met uitzenden als je de applicatie opent.

Downloaden: Yodl (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.