Nederlandse app Weerkalenders zet weerbericht in je iPhone-kalender

Weerkalenders en Weerkalenders Lite voor de iPhone en iPod touch importeert respectievelijk zesmaal of driemaal daags de laatste weersvoorspelling rechtstreeks in je kalender. Ongeacht welke app je daarvoor gebruikt.

Weerkalenders voor iPhone en iPod touchDe nieuwe iPhone-applicatie Weerkalenders van de Nederlandse ontwikkelaar Joules Media zorgt ervoor dat je het weerbericht van de eerstkomende zeven dagen in de kalender van je telefoon ziet. Het weer wordt dagelijks vermeld als een agenda-item. Het bericht wordt vervolgens maar liefst zes keer per dag automatisch geüpdatet. Klik de voorspelling open en je ziet de verwachte temperatuur in de loop van de dag, verwachte regenval, de windsnelheid en -richting, de UV-index en wanneer de zon ondergaat.

In de applicatie Weerkalenders voer je eerst in plaatsnaam in waarop de weersvoorspellingen gericht zijn. Dan kom je op een pagina terecht waarop je ‘abonneren’ drukt. Het gaat hier uiteraard niet om een betaald abonnement, maar om een zogenaamd iCal-abonnement. Als je dat wil kun je de voorspellingen van meerdere locaties in de kalender binnen laten komen.

De applicatie Weerkalenders is na het installeren nog nodig om de updates van het weer door te voeren. Hoewel je de app na de installatie niet meer hoeft te openen, is hij dus nog wel nodig op de iPhone of iPod touch. Het weer wordt overigens gepresenteerd in de kalender als een evenement dat de hele dag duurt. Er gaat geen alarm af omdat het weerbericht is ververst, bijvoorbeeld.

De weerkalenders werken ook in andere kalender-apps, zoals Week Calendar, miCal, Easy Calendar of Calvetica. Ze kunnen eveneens gesynchroniseerd worden met agenda-apps die een eigen synchronisatiefunctie hebben.

Er is ook een gratis Lite-versie van Weerkalenders verkrijgbaar. Die kijkt niet 7, maar 3 dagen vooruit en toont alleen de temperatuur.

Downloaden: Weerkalenders (€1,59)
Downloaden: Weerkalenders Lite (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2011, 17:14
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.