Serious Request: MyOrder en Christmas Sharing Tree zamelen geld in voor goede doel

MyOrder en Christmas Sharing Tree gaan de komende dagen geld inzamelen voor Serious Request, de actie van 3FM voor het goede doel.

serious requestMorgen gaat Serious Request van start, de actie van 3FM waarbij dj’s vanuit het Glazen Huis geld inzamelen. Vorig jaar was er een officiële game om aandacht te vragen voor de actie, waarbij er nog niet de mogelijkheid was om te doneren. Dit jaar kun je wel geld doneren aan Serious Request, dankzij twee iPhone-applicaties: MyOrder en Christmas Sharing Tree.
MyOrder kennen de meeste mensen natuurlijk al: met deze app kun je bestellingen doen in de horeca, bioscoopkaartjes bestellen en allerlei andere betalingen doen vanaf je iPhone. Voor Serious Request heeft de ontwikkelaar in samenwerking met het Rode Kruis, 3FM en Rabobank een speciale update uitgebracht voor de MyOrder-app.


Je kunt vanuit de app een plaat aanvragen en direct een bedrag doneren. Vanaf zaterdag 18 december start de actie in het Glazen Huis en kunnen mensen in de app een keuze maken uit de 2.000 liedjes of zelf een nummer invoeren. De aangevraagde liedjes en de donaties komen direct binnen bij de dj’s in het Glazen Huis in Eindhoven. Interessant aan deze update van MyOrder, is dat Apple speciaal voor het goede doel voorrang heeft gegeven bij het reviewen van de app. Dit komt maar zelden voor; mede daardoor stond de app nog op tijd in de App Store.

Een medewerker van Apple’s reviewteam schreef in een reactie:

Thank you for contacting the iOS Developer Program regarding the review of MyOrder. We have made a one-time exception and will proceed with an expedited review of MyOrder. We understand that in rare cases, situations arise which require an exceptional response.

Ook bijzonder is dat MyOrder bij het verzoek om een extra snelle review aangaf, dat er vanuit de app gedoneerd kon worden. Normaal gesproken is Apple niet zo gecharmeerd van donaties vanuit apps. Die ervaring had ook de ontwikkelaar van de andere Serious Request-app, Christmas Sharing Tree. Bij deze app is gekozen voor in app-aankopen om de donaties te doen. Officieel is dat niet toegestaan en de ontwikkelaar (Oberon Interactive) moest dan ook alle verwijzingen naar donaties of naar Serious Request uit de App Store-omschrijving verwijderen om de app toch goedgekeurd te krijgen.

christmas-sharing

In Christmas Sharing Tree heb je een kerstboom en is het de bedoeling om kerstballen en andere decoraties te vinden. Je doet dit door anderen te vinden die ook Christmas Sharing Tree geïnstalleerd hebben. Door een Bluetooth-verbinding te maken kun je je kerstdecoraties uitwisselen. Je begint met 6 van de 25 kerstballen en deelt decoraties totdat je boom vol hangt. Via een in app-purchase koop je vervolgens een piek: een traditionele piek voor €0,79, een engeltje voor €2,99 of een kerstster voor €14,99. Het geld dat via deze actie binnenkomt wordt gebruikt om een plaat aan te vragen bij Serious Request. De insteek van deze app is dus iets anders dan MyOrder: je hebt niet de mogelijkheid om zelf een plaat te kiezen maar komt wel in de lijst met donateurs te staan. Hou je van een speelse aanpak, dan is Christmas Sharing Tree een leuk idee. Wil je meteen geld overmaken, dan kun je bij MyOrder terecht.

Dit jaar staan bij 3FM’s Serious Request kinderen centraal, die hun ouders aan AIDS hebben verloren. Meer informatie over de acties vind je op de website komzelfinactie.nl (bijvoorbeeld die van Christmas Sharing Tree).

Downloaden: MyOrder (gratis) en Christmas Sharing Tree (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.