iculture-biz
iCulture Biz

WorkReg voor iPhone en iPad: werkuren bijhouden en rapporteren

Met WorkReg voor iPhone en iPad kun je werkuren eenvoudig registreren, zodat je overzicht hebt over je uren en de daarbij horende tarieven.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

WorkRegMet de nieuwe zakelijke WorkReg app kun je gewerkte uren eenvoudig bijhouden, zodat je overzicht hebt over je werkuren en de daarbij horende tarieven. Naast het registreren van uren kun je ook jouw activiteiten en gebruikte materialen registreren. Handig voor freelancers en ZZP’ers: de werkuren kunnen aan een bepaalde relatie en project worden gekoppeld. Daarnaast geeft deze Nederlandse app je een overzicht van de gemaakte uren, verdiende euro’s en de totale materiaalkosten.

Daarnaast kun je jouw werkuren op meerdere iOS apparaten beheren. De app synchroniseert met Cloud Sync, waardoor je altijd een back-up van je uren hebt. Zo kan je alles wat je onderweg op je iPhone hebt toegevoegd thuis rustig op je iPad bekijken of bewerken. Vanuit de app kun je bovendien eenvoudig een rapport genereren met daarin alle belangrijke gegevens over jouw werkuren. Je vindt deze optie bij het tabblad “Menu”, onder “Rapporteer Werk”. Het rapport kun je filteren op periode, trefwoord, relatie en project. Daarna kun je een rapport personaliseren door een kop- en voettekst toe te voegen. Dit moet echter in html-opmaak, waar lang niet iedereen bekend mee is. Uitleg vind je bij Instellingen >> Toon Instructies.

workreg menuworkreg alles

Daarna kun je het rapport op verschillende manieren exporteren: per e-mail, Dropbox of printen via AirPrint. Bij zowel e-mail als Dropbox wordt er standaard een csv- en html-bestand meegestuurd, die je bijvoorbeeld in Excel kunt gebruiken. Bovendien worden geëxporteerde bestanden altijd op je iPhone of iPad zelf opgeslagen, zodat je deze via iTunes Bestandsdeling kunt overzetten. Qua vormgeving en bediening komt WorkReg enigszins gedateerd over en we vinden de naam ook niet echt pakkend, maar de app is functioneel en doet wat hij belooft. We kunnen ons goed voorstellen dat de app een handig instrument is voor mensen die met uurtarieven of projectgewijs werken en hun administratie graag op orde willen hebben.

Voordat je €3,59 aan deze app uitgeeft is het echter nog wel de moeite waard om te kijken of deze app goed bij jouw werksituatie en wensen aansluit. De Benelux is namelijk een grote leverancier van apps om je urenregistratie mee bij te houden. Zo bespraken we al het Belgische TimeSheets, het Nederlandse Coen verzorgt al langer het vastleggen van je werkuren, Workhour Tracker is van Nederlandse afkomst en Moneybird is zelfs een bekende naam geworden. En ook ZZP Assistent van ABN-Amro is een stijlvolle en handige app, al is die iPhone-only en heeft geen cloudopslag.

Downloaden: WorkReg, urenregistratie (€3,59, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2014, 11:44
Categorie Zakelijk
Onderwerpen iculture biz, werk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.