iCulture speelt: Pocket God: Oogaa Jump, Papa Sangre II en Bit.Trip Run

Papa Sangre II is een angstaanjagende iOS-game met de stem van Sean Bean, Pocket God doet Doodle Jump na en Bit.Trip Run is een kek renspel.

ICS Pocket God Ooga Jump iPhone headerEen hoop nieuwe games en updates vonden we reeds een apart artikel waard op iPhoneclub vandaag. We zijn niet ongeremd enthousiast over het gratis hakspel Thor: The Dark World, behandelden nieuwe updates van Sonic Dash en Infinity Blade III en werpen een blik op het prachtige omgekeerde tower defense-spel Anomaly 2. In de iCulture speelt nog meer verdienstelijke games. Een game ingesproken door Sean Bean, een bijzonder renspel en we springen met Pocket God.

Pocket God Ooga Jump: springen en vallen

ICS Pocket God Ooga Jump screenshotEen ongeremd succes genoot de originele Pocket God, een ‘spelletje’ waarin je eilandbewoners op allerlei manieren het leven zuur kon maken. Het was meer bezigheidstherapie dan een spel, maar origineel was het. Bolt Creative zetten zichzelf op de kaart en daarom is het des te wranger dat de ontwikkelaar nu met een regelrechte kopie van Doodle Jump komt. Dát spelletje waarin je het beeld kantelt om op smalle plankjes te landen en hoger te springen dateert van 2009. En nu, vier (!) jaar later neemt Pocket God het concept met het nieuwe Ooga Jump letterlijk over. Nu spring je als rond holbewonertje van plank naar plank om zo hoog mogelijk te kopen, met een flow die meteen doet denken aan Doodle Jump. Er zijn nog wel wat dingen anders. Zo laat Pocket God zich wel betalen, maar is het ingericht als een freemium-spelletje waarbij je echt geld neertelt om sneller aan power-ups te komen of bijvoorbeeld een muntenverdubbelaar koopt. Kosten daarvan? 3,59 Euro! Het spel heeft ook andere bekende elementen uit het highscore-genre geadopteerd. Je kleedt je personage aan, haalt missies voor bonussen en kan je helemaal blauw kopen aan tijdelijke boosts voor eenmalig verbeterde prestaties. Ooga Jump bewandelt het bekende pad en dat levert een potentieel verslavend spelletje op, maar het is jammer dat Pocket God naar het niveau na-aperij is afgegleden.
Downloaden: Pocket God: Ooga Jump (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Papa Sangre II: gesproken horroravontuur

ICS Papa Sangre II iOSEr is een piepklein genre games op de iPhone en iPad dat alleen voorbehouden is aan de tofste niche-acteurs lijkt het: de ingesproken game. Na het originele Papa Sangre, kwam het vervreemdende The Nightjar met Benedict Cumberbatch (Sherlock, Star Trek Into Darkness) en nu leent Sean Bean (Game of Thrones, Lords of the Rings) zich voor het volgende spel dat je speelt met je oren: Papa Sangre II. Daar zit iets grappigs aan. Bean staat bekend als de acteur die altijd doodgaat en ditmaal, speelt hij de dood vanaf het begin. Dat rekent meteen af met het idee dat Bean de eeuwige goedzak is, want wat klinkt hij ongelooflijk badass in dit spel. Een stem om benauwd van te worden én de stem die je bij de hand pakt in het spel terwijl je luistert en niets dan luistert. Op het beeld is amper iets te zien tijdens het spelen, behalve twee voeten waar je mee loopt en twee handen waar je acties mee uitvoert. Daarmee mag je je zien te redden terwijl je hoort dat je wordt getergd door monsters. Daarmee ontwijk je valstrikken en daarmee schiet je als het moet. Een angstaanjagend spel dat op geen betere dag uit had kunnen komen dan Halloween.
Downloaden: Papa Sangre II (€3,59 ter introductie, daarna €4,49, universeel, iOS 6.0+)

Trailer van de Dag: Bit.Trip Run

Bit.Trip RunAan renspelletjes is er in de App Store absoluut geen gebrek, waardoor alleen al het uitbrengen van een game genaamd Bit.Trip Run riskant lijkt. Een serie screenshots waarin we een held continu naar rechts zien rennen belooft ook weinig goeds. Maar toch zal iedere verstokte hardcore-gamer je vertellen om dit spelletje wat extra aandacht te schenken: de Bit.Trip-games pakken namelijk altijd een strakke retrostijl, om vervolgens een oeroud spelprincipe in een compleet nieuw jasje te gieten. En dat is bij Bit.Trip Run zeker het geval. Deze game verscheen eerder al voor de pc en spelcomputers onder de naam Bit.Trip Runner 2 en combineert renspelletjes met een muziekgame vol chiptunemuziek. Door in levels op de juiste momenten te springen en sliden ontwijk je obstakels, maar deze sprongen zijn allemaal getimed op de muziek. De chipgeluiden die je hoort bij het oppikken van punten vormen hierdoor al snel een beat, waardoor je na een tijdje door de maat van de muziek al weet wat je moet doen. Je moet daar wel goed bij opletten: mis je een sprong, dan knal je tegen een muur of in een put en mag je het hele level opnieuw spelen.
Downloaden: Bit.Trip Run (€3,59, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, pocket god

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.