Wordeo: simpel video’s maken die bij je tekst passen

Wordeo is een geinige gratis iPhone-app waarmee je een video maakt van een tekstbericht. Lekker creatief!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Wordeo iPhone headerApps waar je creativiteit voor nodig hebt zijn leuk, maar dan moeten ze wel een beetje simpel zijn. Een uit de lucht gegrepen stelling? Kijk maar eens naar het succes van Instagram, Vine, Frontback en Flipagram en het wordt ineens logisch. Een nieuwe speler die het pad bewandelt is Wordeo. Daarmee maak je zonder enige moeite video’s aan de hand van een kort stukje tekst. De app kiest zelf de video’s uit die bij je woorden passen.

De stukjes tekst die je kan invoeren in Wordeo zijn hooguit een halve tweet lang. De applicatie laat een stuk tekst vervolgens woord voor woord zien. Elk woord heeft zijn eigen frame en eigen video, waar dat van toepassing is. Wordeo koppelt je woorden aan de database van stockbeelden-site Getty Images en vindt zo minifilmjes bij de woorden die je gebruikt. Omdat die database Engelstalig is, werkt hij beter in het Engels dan met Nederlandse stukken tekst.

Wordeo woord bij het beeld Wordeo video tweaken

Eenvoudig aanpassen

Gelukkig is er een editor achter de hand waarmee je video’s kan aanpassen. Die werkt verrassend eenvoudig. Bovenin beeld zie je de verschillende woorden en hun frames op een rij. Je veegt er eenvoudig doorheen. Bij de woorden waarop Wordeo beeld heeft gevonden, kan je vaak kiezen uit meerdere alternatieve beelden voor dat woord door te kiezen met een verticale veeg. Woorden waarbij geen video is gevonden, kunnen verrijkt worden met je eigen video. Je schiet ter plekke een 2 seconden-opname of selecteert er een van de video’s in je fotoalbum.

De editor herbergt nog twee andere opties die net zo simpel zijn in hun bediening. Onder de woordenframes zie je twee balken. In de eerste kies je uit twintig verschillende lettertypes, de tweede balk geeft je keuze uit een aardig scala aan instrumentale muziek onder de video. Je kiest uit gitaar, elektronisch, beats, gitaar en blues, maar ook uit vijf verschillende stemmingen. Verliefd, vrolijk, of verdrietig.

Wordeo grijs schuifmenu Wordeo feed populaire video's

Volgende stap

Na de aanpassingen wordt je video opnieuw berekend en kan je delen naar Wordeo zelf, Facebook, Twitter en via e-mail. Daarvoor heb je wel een account nodig. Delen naar Instagram is vanwege de lengte van de video’s niet aan de orde, maar omdat de video’s korter dan een halve minuut duren, lijkt de volgende logische stap dat je ook iTunes-muzieksamples aan je ‘creatieve‘ video kan toevoegen.

Downloaden: Wordeo (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2014, 14:06
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen flipagram, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.