iCulture speelt Tiny Legs, Archangel en ZEZ

Archangel voor iPhone en iPad is een mooi hakspel met weinig inspirerende besturing, ZAZ is een leuk match 3-spel en springen in Tiny Legs.

ICS ZEZ iCulture speelt iPhone iPadSoms is simpel echt beter dan ingewikkeld. Archangel ziet er met zijn gedetailleerde en fraaie 3D-omgevingen erg deftig uit, maar ontwikkelaar Unity Games is vergeten er een pakkende game van te maken. Gelukkig spelen we ook twee leuke, kleine en gratis spelletjes. In Tiny Legs spring je als kikker van lelieblad naar lelieblad en ZEZ combineert match 3 met een highscorepoging van één minuut.

Tiny Legs: springen als een kikker

Tiny Legs iPhone springspelHoe langgerekt de poten van een kikker ook mogen zijn: voor zijn gevoel zijn ze altijd te klein. Dat is de strekking van Tiny Legs, waar nu een gratis Lite-versie van is uitgebracht. In het spel spring je van lelieblad naar lelieblad op weg naar de eindstreep, naar de prinses die op je wacht. Als kikker zou je zeggen dat je daarbij niet zoveel gevaren hebt, maar niets is minder waar. Je ontwijkt bijen die je steken en kunnen ook bliksemschichten je het leven zuur maken.

Het springmechanisme van Tiny Legs is echter de hoofdzaak van het spel. Het komt constant neer op timing om ver genoeg te komen en de juiste richting op te springen – en juist dat kan bijvoorbeeld flink lastig worden als je weet dat je lelieblad door de bliksem getroffen kan worden. In de gratis versie kan je een eindje springen; de volledige versie heeft geen limieten en in-app aankopen.

Downloaden: Tiny Legs (€0,99 zonder in-app aankopen, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Tiny Legs Lite (gratis probeerversie, iPhone, iOS 5.0+)

Archangel: prachtig hakspel, maar…

ICS Archangel iPad iPhone‘Niets is wat het lijkt’ is niet alleen een motto dat voortdurend op kijkcijferhit Wie is de Mol van toepassing is. Je kan het ook zeggen over Archangel. Want amai, wat ziet dit hakspel voor iPhone en iPad er fraai uit op screenshots en in bewegende beelden. Kastelen, ruïnes en vooral kerkers zijn de gedetailleerde omgevingen waarin je tientallen tegenstanders tegen de grond werkt met zwaardvechten en licht-magische aanvallen.

Helaas blijft het gevoel van de actie ver achter op hoe het eruit ziet. De standaard drukbesturing laat te wensen over, maar met name het vechten zelf geeft je niet het plezier in het hakspel dat je zou willen hebben. Gevechten voelen stijf, eentonig en wat passief. Archangel is een plaatje maar heeft de punten gewoon nog niet op de i gezet als het op speelbaarheid aankomt.

Downloaden: Archangel (€4,49 met in-app aankopen, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 4.3+)

ZEZ: match 3-game met vaart

ICS ZEZ iPad iPhoneEr was nog wel wat nieuws uit het match 3-genre te halen blijkbaar. ZEZ is het levende bewijs. Het volledig gratis spelletje combineert het drie-op-een-rij principe met een highscore-spel waarin je elk potje zo hoog mogelijk moet komen. Het principe is kraakhelder. Je tikt om een rij van drie of meer gelijke technisch getinte waterdieren te creëren en tikt nog een keer om de rij te verwijderen. Met elke verwijdering stijg je en zo krijg je elke keer een minuut om je eigen score te overtreffen.

Bij het slopen van de visachtige robots komen zo nu en dan munten vrij die je kan uitgeven aan betere raketten, maar daarin slaat het spel een beetje de plank mis. Je kan namelijk bakken met munten kopen voor betrekkelijk weinig geld, waardoor sparen bijna stupide lijkt naast het kopen van de geldzakken. Best jammer, maar het maakt het combineren van zoveel mogelijk dingessen er niet minder op.

Downloaden: ZEZ (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2014, 19:00
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.