INKredibe: goede handschrift-app voor iPad

INKredible voor iPad is een handschrift-app die je schrijven op het tablet netter maakt en rekening houdt met je handpalm.

INKredible handschrift-app iPad 2INKredible heeft één missie: een uitstekende schrijf-ervaring op de iPad maken.” Die bravoure kan je lezen in de App Store-omschrijving van de gratis te downloaden applicatie. Om het schrijven zo makkelijk mogelijk te maken, hebben de makers de software zo geprogrammeerd, dat je gewoon je handpalm op het scherm moet kunnen leggen zonder dat je daar per ongeluk mee tekent of schrijft.

INKredible schrijven en selecterenOf de functie voor jou werkt, is makkelijk na te gaan. Bij ons blokkeerde het schrijven één keer tijdens de test, omdat we met de rug van de hand op het scherm leunden. Een blik op de App Store-recensies in verschillende landen, leert dat sommige gebruikers er echter ook probleemloze ervaringen mee hebben.

Het andere aspect dat INKredible een geweldige applicatie moet maken voor schrijven met je eigen handschrift, is de technische motor – engine – die het schrijven ondersteunt en vormen herkent en waar nodig uitschieters afrondt. Ontwikkelaar Viet Tran zegt meer dan drie jaar research in het verfijnen van de engine te hebben gestoken. De app gaat dus een beetje aan de haal met je schrijven, maar echt opvallend is dat niet omdat het zo snel tijdens het schrijven gaat.

INKredible heeft een rustige interface. Veruit de meeste tijd heb je net als in Paper by Fiftythree niet eens knoppen in beeld. Je haalt ze tevoorschijn door een veeg vanaf de beeldschermrand en de instrumenten die dan naar voren komen zijn behoorlijk. Het zijn er zelfs zoveel, dat INKredible in de eigen officiële video niet eens wordt aangekondigd met handschrift-schrijven, maar met het uitwerken van een interieurinrichting. Behalve uitgebreid kleuren en diktes kiezen, kan je uitgebreid inzoomen op het virtuele papier en geniet je de mogelijkheid om onderdelen op de tekening te omcirkelen en te verslepen of te kopiëren en plakken.

In de gratis applicatie krijg je één inkteffect-pen voor niks. Voor andere pennen en kaligrafie kan je per stuk 89 cent bijbetalen.

Downloaden: INKredible (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2014, 17:12
Categorie Productiviteit
Onderwerpen schrijven, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.