Winebase: wijncollectie aanleggen in Nederlandse iPhone-app

Winebase voor iPhone en iPad is een leuke applicatie om een collectie van wijn in aan te leggen. Je kan je eigen sterwijnen aanwijzen.

Winebase iPhone iPadFrankrijk en Zuid-Afrika mogen echte wijnlanden zijn, Nederland is een echt wijn-app land. Devart is de laatste ontwikkelaar die zich voegt in de aardige rij van iPhone-apps voor de wijnliefhebber. In Winebase kan je een persoonlijke collectie van favoriete wijnen aanleggen, voorzien van afkomst, druivensoort, prijs, foto en je eigen waardering. Met een sterrenfunctie kan je ook je eigen sterwijnen aanwijzen.

Voor de verzamelaar

Winebase doet dat in een modern maar wel wat simpel iOS 7-uiterlijk, waarbij de limegroene bovenbalk de enige frivoliteit is in de applicatie. Het is wel een overzichtelijke app. Je begint totaal blanco en boort je collectie aan met de plus rechtsboven in beeld. Dan begin je met de naam, het jaar, het type, de druif, land, regio, waardering, ster, producent, winkel en voeg je foto’s toe.

Winebase wijnen sorteren op iPhone Winebase wijncollectie iPhone

Dat zijn eigenlijk nog de eenvoudige functies. Voor de echte verzamelaar zijn de overige vakken interessanter. Vul in wanneer een wijn het best te drinken is, hoeveel flessen je hebt staan en voeg notities toe over wat je maar wilt. Het laatste tekstvak is voor een internetadres dat je aan de wijn wil koppelen.

Sorteren

Met een schuifmenu aan de linkerkant kan je je wijncollectie sorteren op allerlei manieren. Je rangschikt de wijnen op waardering, jaar, prijs, naam, druif, land, regio, winkel of flessen. Andere functies van de app vindt je met een subtiele knoppenbalk onderin het scherm. Daarmee bereik je de eigen sterrenwijnen, filter je op het soort wijn en kan je de lijst exporteren als aparte wijnlijst via e-mail. In de instellingen ten slotte stel je een backup in, beroep je je op een eerdere backup, stel je in dat foto’s ook in je fotoalbum worden opgeslagen en deactiveer je de handige suggesties die de app geeft als je bijvoorbeeld een gebied, land of druivensoort kiest. We snappen niet waarom je dat zou willen. Ook kan je het uiterlijk veranderen van limegroen naar donkerrood. Zo ziet de app er net iets sjieker uit.

Winebase woord afmaken iPhone Winebase wijn met foto

Nu nog de extra stap?

Winebase is een prima app voor iPhone en iPad die gewoon doet wat ie moet doen. Helaas durft Winebase niet de extra stap te maken. Hopelijk, als gebruikers een flinke database hebben aangelegd in de app, komt er een extra functie in de toekomst waarmee je sterwijnen van andere gebruikers ziet staan en kan je de voorkeuren van andere gebruikers bekijken. Het is geen verplichting, maar zou een leuke extra functie zijn die de app echt onderscheidend maakt ten opzichte van Engelstalige concurrenten en het eerder besproken Wijndagboek.

Downloaden: Winebase (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2013, 14:00
Categorieën Eten en drinken, Nederlandse apps
Onderwerp wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.