iCulture speelt: CSR Classics, Hay Day Halloween-update en Band of Heroes

Band of Heroes is Clash of Clans in 2D op iPhone en iPad en Hay Day heeft een grote Halloween- en burgemeester-update gekregen

ICS CSR Classics iPad iPhone raceEen complete verrassing vandaag: CSR Racing heeft een opvolger gekregen op de iPad en iPhone! CSR Classics is hetzelfde spel nog eens, maar dan met een nostalgische tint en werkelijk schi-ter-rend weergegeven auto’s van een paar decennia terug. Verder spelen we ook een 2D-variant op Clash of Clans waar je makkelijk aan verslaafd zou kunnen raken. En over verslaafd gesproken: Hay Day heeft haar levensduur weer een beetje verlengd met een nieuwe Halloween-update.

Clash of Clans in het anders: Band of Heroes

ICS Band of Heroes iPad iPhoneHet stikt inmiddels van de Clash of Clans-klonen in de App Store. Spelletjes die niet alleen het principe van het spel één-op-één kopiëren, maar zelfde dezelfde visuele stijl hanteren met koddige riddertjes. Gelukkig kan het anders. Dat bewijst het nieuwe Band of Heroes: Battle for Kingdoms. Het spel is qua spelidee hetzelfde als CoC, maar voelt totaal anders dankzij zijn 2D-uiterlijk. Je bouwt een dorp op met barakken om nieuwe eenheden te trainen, upgradet je eigen verdediging en zet nieuwe gebouwen neer die helpen aan de ontwikkeling van nieuwe specialiteiten of gewoon geld opleveren. Net als in Clash of Clans kan je ervoor kiezen missies op de kaart te spelen of online tegenstanders aan te pakken met je plunderingen. Ook de actie wordt echter plat vanaf de zijkant bekeken. Je troepen vallen automatisch aan bij benadering van de tegenstander, maar jij bepaalt wel de looprichting en met een tik op een personage verander je de formatie van de eenheden. Daarnaast kan je met spreuken rechtsboven in beeld speciale aanvallen en krachten inzetten, die daarna natuurlijk een tijdje moeten opladen om weer te gebruiken. Het maakt het vechten van Band of Heroes een leuke bezigheid en leuk is ook het woord dat in ons opkomst bij de rest van het spel. Clash of Clans in 2D met een wel degelijk ander vechtsysteem? Ja, dat is leuk!
Downloaden: Band of Heroes: Battle for Kingdoms (gratis, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=8_RYmak-m_w

Hay Day hapt op Halloween

Hay Day in het water vissen iOSEr is geen immens populair spel dat eraan ontkomt: Halloween. Nu is het boerderijspel Hay Day aan de beurt om aangedaan te worden door decorstukken als pompoenen en spoken. De boerderijdieren zijn voor de gelegenheid aangekleed met spooky uitdossingen, je boerderij is voorzien van een laag mist en pompoenlampen en om de vleermuizen kan je ook echt niet heen kijken. In de winkel van het spel zijn zes decoraties speciaal en tijdelijk verkrijgbaar voor Halloween die je los daarvan nog kan kopen voor je landbouw- en veeteeltonderneming. En zie je de duistere versiering nog niet uit jezelf, dan moet je zeker eens letten op het spook bij het visgebied. Tik hem aan en de boel transformeert als het goed is vanzelf.

Naast Halloween speelt ook de burgemeester een rol van belang in Hay Day. Hij doet een beroep op je voor het vinden van elementen die weer beloningen opleveren voor je. Bijzonder is daarbij het sociale aspect: als jij en je medespelers de 5 verschillende levels van de doelen halen, kan iedereen uitkijken naar een beloning. Verder zijn er nieuwe visevenementen, zie je beter hoeveel producten je in huis hebt in elk productiegebouw en zijn er instellingen toegevoegd voor meldingen. Vanaf nu geef je zelf aan met welk soort pushberichten je mag worden gestoord. Handig!
Downloaden: Hay Day (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: CSR Classics

ICS CSR Classics iPad iPhoneHetzelfde spel nog een keer, maar dan gedrapeerd in een nostalgische sfeer van enkele tientallen jaren geleden. Lokale barretjes, tankstationnetjes met neonlicht en prachtige oude auto’s… CSR Racing is terug! CSR Classics grijpt naar een roemrucht verleden van met name de Amerikaanse ‘muscle car’. De Amerikaanse V6 en V8-motoren van weleer staan fier hun mannetje in dit totaal nieuwe deel. Inhoudelijk is er niks veranderd. In het spel voer je dragraces uit tegen verschillende computertegenstanders die samen een zeer licht verhaallijntje vormen. Dragraces bestaan uit niets anders dan rechtdoor racen, schakelen op de goede momenten en boosts inzetten om eerder te finishen dan je tegenstander. Een spelprincipe dat gigantisch makkelijk te manipuleren is natuurlijk: als het spel in-app aankopen van je verlangt, wordt het gewoon even een stuk moeilijker dan je huidige auto op dat moment aankan. Dat was in de vorige CSR Racing ook al zo… en dat heeft het spel echt geen fans gekost.

ICS CSR Classics ShelbyMet het nog verder opgepoetste uiterlijk van CSR Classics zal het voor ontwikkelaar NaturalMotion ook nu geen moeite zijn om vele gamers voor zich te winnen. De modellen spatten werkelijk van het scherm, zo gedetailleerd en levensecht. Met alle opknapmogelijkheden van de bolides zie je de wagens bovendien veranderen van oude brikken tot geweldige, op persoonlijke smaak gebrachte bolides. CSR Classics draait alleen op nieuwere iDevices, maar op die apparaten komt het spel ook volledig tot zijn recht. Voer voor de autoliefhebber.
Downloaden: CSR Classics (gratis, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2013, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen hay day, iculture speelt, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.