Wijs op Reis: gevaarlijke vakantielanden op je iPad raadplegen

Wijs op Reis is een iPhone-applicatie waarmee je informatie over de veiligheid in 203 landen kunt opzoeken. De app geeft advies of het geschikt is om te reizen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wijs op reis ipadDe iPad is een ideaal hulpmiddel om op de bank je vakantiebestemming uit te kiezen. Maar vergeet niet om meteen te kijken of het wel veilig is in je vakantieland! Met de app Wijs op Reis, die vandaag een update heeft gekregen, zie je meteen of je zonder gevaar kunt rondreizen in landen als Armenië, Witrusland of Bahrein. Zo blijkt Algerije net zo gevaarlijk als Afhanistan (gevarenzone 5) en blijkt ook dat je beter naar Angola dan naar Bangladesh kunt reizen. De app is gebaseerd op informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Aan de hand van kleurcodes zie je meteen in welke landen je beter niet ‘s nachts op stap kunt gaan.

Afgelopen zomer bracht het Ministerie van Buitenlandse Zaken de Wijs op Reis-applicatie voor AndroidiOS gemaakt, die veel mooier van opzet is. In de update die vandaag in de App Store is verschenen, zijn aanpassingen gedaan om de app geschikter te maken voor de iPad-gebruikersinterface en is de geopositionering verbeterd. Wijs op Reis is een universele app, geschikt om op de iPhone en iPad te installeren. De app bevat ook algemene informatie, zoals een kaartje met aanduiding waar het land zich op de wereldbol bevindt, hoe de vlag eruit ziet en informatie waar je ambassades en andere nuttige organisaties kunt vinden.

De app bestaat uit drie onderdelen: de Wijs op Reis-informatie voor 203 landen, een wereldkaart waarmee je het gevaar meteen kunt aflezen en een nieuwsrubriek waarin je de nieuwsberichten van het ministerie van Buitenlandse Zaken vindt. De app is gemaakt door een externe partij, waarbij de informatie via Creative Commons Zero (CC0) is verkregen.

Downloaden: Wijs op Reis (gratis)

wijs op reis info

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 15:27
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen ipad, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.